Ga naar de inhoud

Bondscoach Belgische vrouwen: "We moeten mikken op de wereldkampioenentrui met Kopecky"

 ma 17 juli 2023 18:05
Lotte Kopecky in actie op het vorige WK.
Lotte Kopecky behaalde vorig jaar zilver op het WK.

De verwachtingen voor de wegrit bij de vrouwen op het WK wielrennen in Glasgow zijn erg hoog. Bondscoach Ludwig Willems had op de persconferentie dan ook duidelijk geen zin in een potje verstoppertje. "We moeten niet flauw doen en met Kopecky mikken op de wereldtitel", klonk het stellig.

De Belgische vrouwen maken geen geheim van hun plannen voor het WK in Glasgow: ze willen goud met Lotte Kopecky.

 

Ludwig Willems, de bondscoach van Kopecky en co, gaf bij de bekendmaking van de selectie aan dat de ploeg inderdaad alles op de winnares van de Ronde van Vlaanderen zal zetten.

 

"We gaan er alles aan doen om onze ambities waar te maken. Plan A is duidelijk: we mikken op succes met Lotte. Je weet in een koers echter nooit wat er kan gebeuren, waardoor we ook een plan B of C hebben. Wat dat is, zien we dan nog wel", aldus Willems. 

We gaan er alles aan doen om onze ambities waar te maken

Ludwig Willems, bondscoach Belgische vrouwen

Willems besliste om geen team af te vaardigen voor de wegrit bij de beloften, om zo alles op de elite te kunnen zetten. "We brengen een jonge, maar zeer degelijke ploeg aan de start."


Ook bij de juniores gelooft de bondscoach volop in de kansen van de dames die hij selecteerde. "Een podiumplaats in deze categorie moet mogelijk zijn, dat is een gezonde ambitie" gaf hij nog mee.

Gerelateerd: