Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky: "Op dit moment zie ik geen Spelen gebeuren in de ploegkoers met Shari"

 ma 19 juni 2023 13:49
" "
Lotte Kopecky reed gisteren mee in een juniorekoers voor jongens, Sporza sprak haar daar.

Lotte Kopecky heeft zich voor het eerst uitgelaten over de positieve dopingcontrole van Shari Bossuyt. De twee vormen een topduo op de baan, de wereldkampioenen ploegkoers van 2022 hebben/hadden een grote olympische droom. "Ik hoop dat er snel duidelijkheid is, voor haar, maar ook voor mij. Als ze vrijgepleit wordt, ga ik zeker nog met 200 procent voor die ploegkoers."

Enkele weken geleden stortte de wereld van Shari Bossuyt in: de 22-jarige renster testte bij een controle in Frankrijk positief op letrozole metabolite. Dat is hetzelfde middel waarop veldrijder Toon Aerts op dezelfde Franse plaats positief testte.

Haar team Canyon - SRAM Racing zette Bossuyt op non-actief, ze schreeuwt haar onschuld uit en hoopt zo snel mogelijk uit deze nachtmerrie te ontwaken. Hoe kijkt Lotte Kopecky - als betrokken partij - naar de zaak?

"Die vraag is me al vaker gesteld, maar ik wil daar eigenlijk niet echt mijn mening over geven. Het enige wat me enorm stoort, is dat mensen heel snel vooroordelen hebben over dit geval", antwoordt de Belgische topper.

"Ik zie misschien het goede in de mensen. Je steekt voor niemand je hand in het vuur. Maar stel je eens in de plaats van Shari: ze is een jonge vrouw op wie heel veel afkomt nu. Ik vind het heel jammer dat bepaalde mensen op die manier reageren."

Wat me enorm stoort, is dat mensen heel snel vooroordelen hebben over dit geval.

Lotte Kopecky

"Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt"

Lotte Kopecky maakt zich natuurlijk zorgen over hun planning richting Parijs 2024. "Die planning loopt redelijk in het water. Op dit moment zie ik geen Spelen gebeuren in de ploegkoers met Shari."

"Al blijf ik daar altijd op hopen. Ik hoop dat de zaak snel evolueert, dat er snel duidelijkheid komt. Dat zij weet waar ze aan toe is en ik ook weet waar ik aan toe ben."

"Als ze vrijgepleit wordt of onschuldig verklaard, ga ik zeker nog met 200 procent voor die ploegkoers", belooft Kopecky.

Als Shari vrijgepleit wordt, ga ik zeker nog met 200 procent voor die ploegkoers in Parijs.

Lotte Kopecky
Gerelateerd: