Ga naar de inhoud

Tedesco gaat tegen Azerbeidzjan wat schuiven, maar twijfelt niet aan defensie: "Tevreden met mijn centrale duo"

 za 18 november 2023 12:48
Tedesco laat een dag voor de partij tegen Azerbeidzjan nog niet te veel in zijn kaarten kijken.

De missie is simpel voor de Belgen. Morgen winnen tegen Azerbeidzjan en zo zeker zijn van een balletje in pot 1 voor de aankomende EK-loting. Van onderschatting wil bondscoach Domenico Tedesco niet weten, al staat hij zelf wel dicht bij een eerste recordjaar als Belgische bondscoach.

Na het onuitgegeven elftal dat een overwinning boekte tegen Servië, lijkt het erop dat we morgen weer een type-elftal zullen zien in de laatste groepsmatch tegen Azerbeidzjan. 

 

"Iedereen buiten Amadou (Onana, red.) is beschikbaar", aldus Tedesco op de persconferentie. "Hij heeft het kamp verlaten met een kuitblessure."

 

"Over de opstelling van morgen ga ik nog niet veel zeggen, omdat het een belangrijke match is en ik de namen eerst aan de spelers zelf wil meegeven."

 

"Het zal een mix worden van de ploeg tegen Servië en enkele frisse spelers."

 

Wat we wel al weten, is dat Koen Casteels zijn opwachting weer mag maken onder de lat. Ook Romelu Lukaku en Jan Vertonghen zijn volgens Tedesco "fit en scherp".

 

Van een position-switch met Anderlecht-ploeggenoot Zeno Debast en Wout Faes wil de coach trouwens niet weten. "Ik ben perfect tevreden met mijn vaste centrale duo."

Azerbeidzjan mogen we niet onderschatten. Ze wonnen donderdag zelfs met 3-0 van Zweden.

Domenico Tedesco

Winnen tegen Azerbeidzjan zou de Rode Duivels katapulteren naar groepswinst en een plekje in pot 1, wat niet onbelangrijk is. Zo mislopen de Belgen al zeker kleppers als Frankrijk in de groepsfase. 

 

"We mogen Azerbeidzjan niet onderschatten", waarschuwt Tedesco. "Het is een heel belangrijke pot. In de heenmatch zagen we al dat ze kwaliteiten hadden, en nu volgen de resultaten ook. Donderdag wonnen ze zelfs met 3-0 van Zweden."

 

"Als we in het vorige kamp tegen Zweden hadden gewonnen, dan was het morgen een fijne afsluiter geweest waar niets op het spel stond, al is het natuurlijk wel altijd positief om voor iets te mogen spelen."

Debast lijkt nog niet meteen de plaats van Faes in te zullen nemen.

Een recordjaar voor Tedesco lonkt

Na deze match komt er een periode aan waar de Rode Duivels  vier à vijf maanden geen kamp zullen hebben. Moeilijk voor Tedesco, die voor het eerst bondscoach is?

 

"Het gaat niet saai worden, hoor. We gaan heel veel wedstrijden bekijken en het voorbije jaar evalueren", klinkt het. 

 

Wat wel vast staat, is dat als de Belgen morgen winnen van Azerbeidzjan, Tedesco een mooi statistiekje mag voorleggen.

 

Zo zou hij de eerste Belgische bondscoach zijn sinds 1968 die in zijn eerste jaar geen enkele wedstrijd verloor. Mooi meegenomen.

Gerelateerd: