Ga naar de inhoud
Carrasco opent al snel de score.

Rode Duivels boeken nipte oefenzege tegen Servië dankzij vroege goal, maar ontsnappen in slot

 wo 15 november 2023 22:37
  1. 2' - Doelpunt - Yannick Carrasco (1 - 0)
  1. 57' - Geel - Miloš Veljkovic
  2. 67' - Verv. Loïs Openda door Michy Batshuayi
  3. 67' - Verv. Yannick Carrasco door Leandro Trossard
  4. 67' - Verv. Nemanja Gudelj door Nikola Milenkovic
  5. 67' - Verv. Dusan Vlahovic door Aleksandar Mitrovic
  6. 67' - Verv. Lazar Samardzic door Dušan Tadic
  7. 71' - Verv. Nemanja Radonjic door Andrija Živkovic
  8. 78' - Verv. Olivier Deman door Timothy Castagne
Vriendschappelijk (Mannen) - speeldag 1 - 15/11/23 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
2'
Yannick Carrasco
2'
Yannick Carrasco
1 - 0

Geen fans, weinig intensiteit, maar toch een Belgische zege. De Rode Duivels hebben de oefenpot tegen Servië met het kleinste verschil gewonnen. Carrasco scoorde al in de openingsminuut het enige doelpunt, net voor affluiten ontsnapten de Belgen nog aan een gelijkmaker.

Het was klokslag 8 uur en plots ontstond er opschudding bij een groepje ijverige stewards.

 

De vrijwilligers - in laatste instantie opgetrommeld na het grasmatfiasco - hadden een jongeman opgemerkt in de struiken rond Den Dreef in Leuven. Ongetwijfeld een moedige superfan die voor geen geld van de wereld België - Servië wilde missen.

 

Dat oefenduel zonder supporters kondigde zich aan als een groot experiment. Tedesco koos (met alle respect) voor een bijna volledig B-elftal met een gemiddelde leeftijd van amper 23 jaar.

Vermeeren en Deman kregen hun eerste basisplaats, Debast stond zowaar op rechtsachter en Lukaku prijkte zelfs niet op het wedstrijdblad.

 

Wedden dat die ‘indringer’ - we nemen aan dat hij niet binnen is geraakt - na één minuut toch eens luid gevloekt zal hebben?

 

Want in de openingsminuut kwamen de Rode Duivels al op voorsprong door geklungel achterin bij de Serviërs. Pavlovic speelde te slap terug naar zijn doelman, die slecht wegwerkte en Carrasco zo de 1-0 op een dienblaadje schonk.

De gelukkige fan

Het begin van een wervelende match, hoopten we. Het tegendeel bleek evenwel waar.


Het gebrek aan fans versterkte het gevoel van een oefenpot zonder veel intensiteit. Verder dan een schot tegen de paal kwamen de bezoekers niet. Bij de Duivels botste Openda drie keer - met twee pogingen had hij misschien meer moeten doen - op doelman Rajkovic.

 

Op dat moment was onze indringer wellicht tevreden dat hij gewoon thuis in de zetel zat.

Ook het missen van de tweede helft zou hij zich niet beklagen. Pas in minuut 65 lieten de Duivels via Deman nog eens een noemenswaardige poging optekenen. Wat later zag ook de ingevallen Batshuayi een schot gekeerd.


In het slot kwamen de Serviërs nog gevaarlijk opzetten. Oude bekende Mitrovic mikte naast en in minuut 89 trof Djuricic zowaar nog de lat.

 

Oef.

 

Bij het laatste fluitsignaal hoorden we buiten het stadion iemand juichen. Dan toch?

Reacties na België-Servië:

Fase per fase

22:35

EINDE: Experimentele Duivels winnen met kleinste verschil

Een tweede helft die geen schoonheidsprijzen zal krijgen, maar Tedesco is vooral benieuwd naar welke antwoorden zijn probeersels geven op zijn vragen. België ontsnapte in het slot aan de gelijkmaker. Sels tikte zijn lat dankbaar aan. Het verdict: een krappe zege met dank aan een razendsnelle treffer van gelegenheidskapitein Carrasco.

90+4' tweede helft
90+3'

Pavlovic heeft het laatste woord van de wedstrijd. De verdediger klimt het hoogst en kopt. Slecht gericht, dus blijft het 1-0.

90+2'

De laatste Servische dreiging? Sels vangt een scherpe voorzet. De seconden tikken weg in het voordeel van de Belgen.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'

Djuricic op de lat!

Opnieuw komen de Duivels goed weg met een bal tegen het doelkader. Een pegel van dichtbij spat uiteen op de lat. Djuricic kan zijn ongeluk nauwelijks geloven.

87'
82'

Servië nog gevaarlijk?

De Serviërs komen hoger op het veld postvatten en combineren rond de Duivelse baklijn. De buitenspelvlag gaat de lucht in. Komt Servië nog fel opzitten in de slotminuten?

76'

Servië toont meer drive om hier niet te verliezen. Sels haalt opgelucht adem dat een uitstekende kopkans van Mitrovic voorlangs stuitert.

75'

Lukic haalt uit vanaf de tweede lijn. Sels duikt om zeker te zijn en ziet de bal over zijn lat vliegen.

73'
73'

Batshuayi met tweede poging

Batshuayi krijgt meteen erna wel een kans om uit te halen. Rajkovic is even niet te bespeuren in het centrum van zijn doel. Wanneer "Batsman" daar knalt, duwt de doelman van Mallorca de bal naar veiligere oorden.

72'

Trossard dreigt op zijn linkerflank, kiest om zijn verdediger langs de buitenkant te omspelen en zoekt Batshuayi in de kleine rechthoek. Nog voor de spits het leer kan raken, fnuikt Rajkovic de kans.