"Pure corruptie": RWDM-voorzitter John Textor heeft in Brazilië rechtszaak aan de broek na explosief interview

 vr 10 november 2023 20:29
Textor liet zijn woede de vrije loop.

De ontploffing van John Textor zindert na. De voorzitter van RWDM, die ook het Braziliaanse Botafogo in zijn portefeuille heeft zitten, fulmineerde in een interview na een wedstrijd van zijn club in Rio de Janeiro. Daarin beschuldigde hij de Braziliaanse bondsvoorzitter van corruptie. Een uitspraak die hem een rechtszaak voor smaad en eerroof opleverde.

RWDM-voorzitter John Textor, ook eigenaar van Botafogo in Brazilië, heeft een rechtszaak wegens smaad aan de broek.

 

De Braziliaanse bondsvoorzitter Ednaldo Rodrigues stapte naar de rechter wegens uitspraken die Textor op 1 november deed na een  3-4 nederlaag van zijn club tegen Palmeiras. 

 

Textor was niet te spreken over een rode kaart voor een speler van Botafogo, op een moment dat zijn club 3-1 aan het winnen was. "Dat heeft alles veranderd, maar heel de wereld heeft gezien dat het geen rood was", verklaarde de 58-jarige Amerikaan voor de micro's van de Braziliaanse televisiezender Premiere.

Dit kampioenschap is een farce geworden.

John Textor

"Het was diefstal, omkoping. Pure corruptie. Ednaldo, je kunt me hiervoor een boete opleggen, maar je zou morgenvroeg best opstappen. Dit kampioenschap is een farce geworden."   

 

Ondanks vier nederlagen op een rij is Botafogo, een club uit Rio de Janeiro, nog altijd leider in het Braziliaanse kampioenschap.

 

Textor, die zijn fortuin vergaarde met special effects in de filmwereld en met digitale creatie met behulp van artificiële intelligentie, staat aan het hoofd van het conglomeraat Eagle Football Holdings. Dat heeft naast RWDM en Botafogo ook het Engelse Crystal Palace en het Franse Lyon in de portefeuille.

Gerelateerd: