Ga naar de inhoud

Bas Dost is "geraakt" door steunbetuigingen aan zijn adres: "Ingezien hoe menselijk voetbalwereld kan zijn"

 ma 30 oktober 2023 17:22

Een dag nadat Bas Dost plots roerloos op de grasmat lag na een duel, heeft de Nederlandse spits een open brief gedeeld op de clubwebsite van NEC. Daarin bedankt hij de medische staf voor de goede zorgen en is hij ontroerd door alle steun die hij ontving. "De komende dagen zullen de onderzoeken moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest van hetgeen mij gisteren is overkomen", deelt Dost.

In de slotfase werd AZ-NEC definitief gestaakt nadat Bas Dost zonder contact met een tegenstander naar de grond was gegaan. De spits zeeg ter hoogte van de middencirkel neer toen hij mee wilde verdedigen bij een aanval van AZ.

 

Een dag later richt de ex-Bruggeling zich naar de fans met een bericht op de clubwebsite.

 

"Allereerst wil ik mijn collega’s van de medische staf én de medische mensen van AZ, evenals de mensen van het Noordwest ziekenhuis, enorm bedanken voor het snel en juist handelen", opent Dost.

 

"Ook wil ik mijn ploeggenoten en de spelers van AZ bedanken die gelijk als een warm schild om mij heen stonden."

Voor nu is het belangrijk dat ik in alle rust kan herstellen en dit samen met mijn familie een plek kan geven.

Bas Dost

"Ik heb inmiddels contact gehad met mijn teamgenoten en de staf. Ik kon hen ook aangeven dat het naar omstandigheden goed gaat met mij en dat ik in goede handen ben."

 

"De komende dagen zullen de onderzoeken moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest van hetgeen mij gisteren is overkomen. Voor nu is het belangrijk dat ik in alle rust kan herstellen en dit samen met mijn familie een plek kan geven."

 

"Voor de spelers en de staf hoop ik dat de teamprestatie die we gisteren hebben neergezet kan worden doorgetrokken in de komende duels", gaat hij voort.

 

"Ik wil alle NECers vragen achter ons team te gaan staan, het was gisteren voor onze staf en spelers ook een heftige dag. Zij kunnen jullie steun goed gebruiken. Ik laat gauw weer van mij horen en wil nogmaals tegen iedereen zeggen: dank voor jullie steun."

Gerelateerd: