Ga naar de inhoud

Akkoord tussen stakende Spaanse internationals en voetbalbond, 2 speelsters passen voor selectie

 wo 20 september 2023 13:24

Er is een akkoord bereikt tussen de Spaanse voetbalbond en de speelsters van de nationale ploeg. Dat meldt de Spaanse regering. De meeste speelsters sluiten weer aan bij de selectie.

De nieuwe Spaanse bondscoach Montse Tomé had maandag 15 van de 23 speelsters die deze zomer het WK wonnen, maar intussen niet meer voor La Roja willen uitkomen, opgeroepen voor de komende Nations League-wedstrijden.

 

Een groot deel van hen liet daarop weten die oproepingsbrief naast zich neer te leggen tot er meer ingrijpende veranderingen binnen de Spaanse voetbalbond RFEF zijn doorgevoerd. De speelsters waren in staking gegaan na het losbarsten van de kusaffaire rond de inmiddels vertrokken bondsvoorzitter Luis Rubiales.

 

Maar volgens de Spaanse staatssecretaris voor Sport Victor Francos zullen donderdag een aantal overeenkomsten worden opgemaakt en ondertekend. Hij zegt dat maar 2 van de 23 opgeroepen speelsters hebben aangegeven toch te willen vertrekken.

 

Spanje moet het vrijdag in de Nations League opnemen tegen Zweden en speelt volgende week dinsdag tegen Zwitserland. Beide wedstrijden tellen ook mee voor de kwalificaties richting Olympische Spelen van Parijs.

Gerelateerd: