Ga naar de inhoud

Nieuwe beelden uit Spaanse bus: speelsters maken vergelijking met kus van Casillas en Carbonero uit 2010

 wo 30 augustus 2023 13:54
" "
De speelsters bespreken de kus, terwijl ook de bondsvoorzitter de bus opstapt.

De saga rond de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales blijft maar duren met elke dag nieuwe plotwendingen. Nu circuleren er op sociale media beelden van net na de WK-finale. Daarin bespreken de Spaanse speelsters onderling op de spelersbus het intussen beruchte kusincident.

Rubiales kuste tijdens de prijsuitreiking op het veld speelster Jennifer Hermoso op de mond. De impact werd pas een dag later helemaal duidelijk: de verontwaardiging was en is nog altijd groot.

Op de beelden is te zien hoe Hermoso, de speelster die door bondsvoorzitter Rubiales op de mond gekust werd, een foto toont van het incident die de vergelijking maakt met de kus die Iker Casillas gaf aan journaliste Sara Carbonero, nadat de Spaanse mannen wereldkampioen geworden waren in 2010.

Casillas en de journaliste waren toen wel een koppel. Rubiales en Hermoso voor zover we weten niet.

Op de bus lijkt de sfeer opperbest, opvallend genoeg in aanwezigheid van de nu gecontesteerde bondspreses.

De dag na de finale is er overal verontwaardiging en ophef en keren de speelsters zich volledig tegen Rubiales. Ze weigeren nu nog te spelen zolang hij voorzitter is van de voetbalbond.

Rubiales is al voor 90 dagen geschorst door de wereldvoetbalbond FIFA en het Spaanse parket startte een onderzoek naar seksuele agressie. Maar Rubiales weigert zelf nog altijd om af te treden als voorzitter.

Moeder Rubiales nodigt pers uit bij hongerstaking

De moeder van Rubiales nodigde dan weer gisteren de pers uit in haar lokaal kerkje in Motril, waar ze sinds maandag in hongerstaking gegaan is om haar zoon te verdedigen.

"Ik blijf hier zolang mijn lichaam kan", vertelde Angeles Bejar. "Ik ben bereid om te sterven voor gerechtigheid, want mijn zoon is een eerbiedwaardig persoon. Het is niet eerlijk wat ze hem aandoen."

De vrouw wil dat Hermoso "de waarheid spreekt". Buiten de kerk staan medestanders van de familie Rubiales die borden dragen met dezelfde boodschap: "Stop de jacht! Jenni, waarom vertel je de waarheid niet?"

Gerelateerd: