Ga naar de inhoud
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap
speeldag 1

Spaanse voetbalbond verzoekt Rubiales met onmiddellijke ingang af te treden

 ma 28 augustus 2023 23:07

De Spaanse voetbalbond volgt (dan toch) het voorbeeld van de FIFA. Zo heeft het zijn voorzitter Luis Rubiales met onmiddellijke ingang verzocht om af te treden na het controversiële kusmoment na de WK-finale. Verder wil de RFEF ook schoon schip maken met een "diepgaande herstructurering" van de posities binnen de organisatie.

De Spaanse voetbalbond (RFEF) keert terug op zijn stappen en heeft de inmiddels geschorste voorzitter Luis Rubiales verzocht om met onmiddellijke ingang af te treden. Zo meldde de RFEF maandagavond na een spoedvergadering over de kwestie.

 

Daarnaast neemt de RFEF zich ook voor om een "diepgaande organisatorische herstructurering" door te voeren op strategische posities binnen de voetbalbond. Die moet zorgen voor een nieuwe fase in het management van het Spaanse voetbal.   

 

De RFEF maakt zo een bocht van 180 graden. Dit weekend probeerde het het gelijk van zijn voorzitter nog aan te tonen door middel van een vreemde reconstructie.

 

De 46-jarige Rubiales ligt fel onder vuur sinds hij na de gewonnen WK-finale tegen Engeland speelster Jenni Hermoso nadrukkelijk op de mond had gekust.

 

De bondsvoorzitter bood voor het incident zijn excuses aan, maar weigerde af te treden. Donderdag begon de FIFA een tuchtprocedure en twee dagen later werd hij voor 90 dagen geschorst door het disciplinaire comité.    

 

Rubiales mag door de voorlopige schorsing tot nader order geen voetbalgerelateerde activiteiten meer uitoefenen op nationaal en internationaal niveau.

Gerelateerd: