Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
42
6
3
2
1
9
7
2
Club Brugge
42
6
5
0
1
16
3
3
Union
41
6
2
4
0
11
9
4
KRC Genk
34
6
3
2
1
5
9
5
Cercle Brugge
30
6
1
2
3
6
9
6
Antwerp
29
6
1
5
0
2
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
3
3
1
2
0
7
6
4
KRC Genk
7
4
2
1
1
4
5
5
Cercle Brugge
2
3
0
1
2
2
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
1
3
0
2
1
3
6
2
Club Brugge
7
3
2
0
1
6
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6
6
Antwerp
3
4
1
3
0
2
8

Marc Coucke gaf ooit 11 Anderlecht-talenten een contract: Doku ontplofte, maar hoe verging het de andere 10?

 wo 23 augustus 2023 07:22
Jérémy Doku staat op dit moment het verst van de 11 paars-witte talenten.

Weet u nog wanneer de naam Jérémy Doku voor het eerst de nationale media haalde? Wel, de aankomende toptransfer van Manchester City was één van de elf toptalenten die Marc Coucke vijf jaar geleden op een opvallend persmoment aan Anderlecht verbond. Maar hoe is het eigenlijk met de andere tien toptalenten van toen?

Mathis Suray (FC Dordrecht)

Verliet Anderlecht in 2020 zonder ooit minuten voor de A-ploeg te maken. "Zonder enige uitleg kregen we een brief waarin stond dat hij moest gaan", klonk het daarover ooit bitter bij zijn vader.

 

"Uiteindelijk danken we Anderlecht voor de motivatie. Ik hoop dat we ooit een gesigneerd shirt in de brievenbus van Jean Kindermans kunnen stoppen."

 

De middenvelder trok vervolgens naar de Nederlandse tweedeklasser FC Dordrecht, waar hij nu aanvoerder is.

Anouar Ait El Hadj (Racing Genk)

Kreeg op amper 17-jarige leeftijd zijn kans van Simon Davies. Toonde nadien (met grillen) zijn talent onder Vincent Kompany, maar verdween bij Felice Mazzu volledig naar het achterplan.

 

El Hadj weigerde uit onvrede zelfs om mee te spelen met de beloften - een beslissing waar hij zich later voor excuseerde.

 

Vond in de winter van vorig seizoen een nieuwe uitdaging bij Racing Genk, waar hij voorlopig wel nog geen rol als titularis kon veroveren.

 

"Dat het bergaf is gegaan, is mijn eigen schuld", vertelde El Hadj later over zijn neergang bij Anderlecht. "Ik was 18 jaar en dacht dat alles vanzelf zou gaan."

Lucas Lissens (Anderlecht)

Mocht in 2020 debuteren bij de hoofdmacht onder Vincent Kompany. Dat verliep wel in mineur: de verdediger pakte toen rood tegen KV Oostende voor een stevige tackle.

 

Kwam nadien amper vijf keer in actie voor de A-ploeg door blessureleed, maar bleef vorig seizoen wel fit en speelde 27 matchen voor de Futures. 

Halim Timassi (Union)

Verliet in 2021 na tien jaar Anderlecht zonder ooit minuten te maken voor de A-ploeg. Trok vervolgens naar Union, waar hij momenteel deel uitmaakt van de beloften.

 

Studeert volgens zijn LinkedIn-profiel ook rechten aan de ULB in Brussel.

Killian Sardella (Anderlecht)

Telt ondertussen al 71 wedstrijden voor Anderlecht. Maakte zijn debuut op amper 17-jarige leeftijd onder Simon Davies en schipperde nadien tussen basis en bank.

 

Lijkt momenteel de concurrentiestrijd met nieuwkomer Louis Patris te winnen.

Loic Masscho (Anderlecht)

Nog steeds actief voor Anderlecht. De 21-jarige vleugelverdediger is een vaste basispion in de Challenger Pro League.

 

"Mijn grote droom is doorbreken bij Anderlecht, dat zou een kinderdroom zijn die in vervulling gaat", liet hij enkele maanden geleden optekenen.

 

Pendelt tussen Brussel en Gent, want volgt ook een master handelsingenieur aan de UGent.

Chris Kalulika (zonder club)

Verruilde in 2021 de beloften van Anderlecht voor die van KV Mechelen. Trok nadien naar het Nederlandse Helmond Sport, waar hij door blessureleed geen minuten maakte en zijn contract voortijdig ontbonden zag.

Zit momenteel nog zonder club.

Yari Verschaeren (Anderlecht)

Was samen met Jérémy Doku hét grootste talent van het elftal dat Marc Coucke destijds een profcontract gaf.

 

Loste alle verwachtingen ook in door te schitteren bij Anderlecht en zelfs geselecteerd te worden voor de Rode Duivels. Kende nadien wel een terugval, maar leek zich onder Brian Riemer te herlanceren.

 

Alleen sloeg net voor de play-offs het noodlot toe: Verschaeren scheurde zijn kruisband en staat nog maanden aan de kant.

Antoine Colassin (Anderlecht)

Beleefde een droomdebuut door meteen te scoren in de topper tegen Club Brugge. Trof ook in de volgende drie matchen nog twee keer raak en leek dus voorbestemd om een revelatie te worden bij Anderlecht.

 

Alleen remde een enkelblessure de spits bruusk af. Nadien zou hij nooit meer een doelpunt maken voor paars-wit. Ook tijdens een uitleenbeurt aan Zulte Waregem lukte het niet om te scoren, bij Heerenveen vorig seizoen wel (3 keer).

 

Colassin zit nu nog steeds bij Anderlecht, maar zat de voorbije weken niet in de selectie en mag vertrekken.

Zacarias Antonio (Cappellen)

Koos in 2020 voor een opvallende transfer naar de Italiaanse tweedeklasser Cosenza. Kwam daar evenwel nooit in actie en keerde terug naar België voor (de beloften van) Union.

 

Vorige week tekende de 21-jarige flankverdediger een contract bij traditieclub Cappellen uit de lagere afdelingen.

Gerelateerd: