• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "11 spelers van gouden U17-lichting krijgen eerste profcontract"

  Marc Coucke op de persconferentie.

  0 / 0
  Marc Coucke heeft vanochtend een persconferentie gegeven. De Anderlecht-voorzitter had "goed nieuws voor alle fans" aangekondigd. Lees: 11 talentvolle spelers van de U17 hebben een profcontract bij de Belgische recordkampioen gekregen (en aanvaard).

  "Dit was voor ons een prioriteit"

  Marc Coucke vertelde met "heel veel trots" dat zijn club 11 spelers van de "gouden lichting" bij de U17 een profcontract bij Anderlecht heeft laten ondertekenen. Het merendeel van die spelers vertoeft momenteel in Engeland, waar ze met België het EK U17 afwerken.

  "We zijn zeer trots dat deze spelers bij ons blijven", zei Coucke. "Het verleden heeft immers aangetoond dat beloftevolle jeugd best lang genoeg bij de moederclub blijft om later een goeie carrière te kunnen uitbouwen. Dit was voor ons een prioriteit. Onze fans kennen deze spelers, ze zullen dit zeker heel goed nieuws vinden."

  "Nu is het aan de spelers om er alles aan te doen om door te breken in de A-ploeg van Anderlecht. Het verleden leert dat er 3 à 4 slagen. Dat is het mooiste dat je als club kunt meemaken. En wie weet komen er ook nog enkele Rode Duivels uit voort."

  "Gekozen voor project in plaats van geld"

  "Liverpool, Hamburg en andere buitenlandse clubs lagen op de loer voor deze spelers. We hebben er dan ook alles aan gedaan om die jongens bij ons te houden", vulde sportief manager Luc Devroe aan.

  "Deze jeugdinternationals hebben voor het sportieve project van RSCA gekozen in plaats van louter voor het geld. Dat is een goeie zaak. Ik wil de ouders en de entourages van de spelers bedanken voor hun vertrouwen in Anderlecht."

  "Stuk voor stuk talenten die we al jaren kneden"

  Ook Jean Kindermans nam het woord. "Deze jongens zijn stuk voor stuk talenten die we al jaren kennen en kneden", zei het hoofd van de jeugdopleiding in Anderlecht. "Ze zijn vertrouwd zijn met onze duidelijke visie en ons opleidingsmodel."

  "Ik ben erg blij dat ze ervoor gekozen hebben om hun opleiding hier in Neerpede voort te zetten. Zij staan nu voor de zeer moeilijke maar tegelijkertijd ook erg mooie opdracht om door te groeien van jong talent naar profvoetballer."

  De 11 op een rijtje:

  Dit zijn de namen van de jonge spelers die een profcontract ondertekend hebben: 

  • Jeremy Doku (aanvaller)
  • Mathis Suray (middenvelder)
  • Anouar Ait El Hadj (aanvaller)
  • Lucas Lissens (verdediger)
  • Halim Timassi (middenvelder)
  • Killian Sardella (verdediger)
  • Loic Masscho (verdediger)
  • Chris Kalulika (aanvaller)
  • Yari Verschaeren (middenvelder)
  • Antoine Colassin (aanvaller)
  • Zacarias Antonio (verdediger)

  Tweets:

  De volledige persconferentie van Marc Coucke: