Ga naar de inhoud

Jérémy Doku "dichter bij transfer" naar Manchester City, ook Anderlecht kan profiteren

 ma 21 augustus 2023 12:01
Jérémy Doku was dit weekend maar invaller bij Rennes.

Een droomtransfer lonkt voor Jérémy Doku (21). Volgens verschillende betrouwbare bronnen duwt Manchester City door om de Rode Duivel naar de Premier League te halen. De trainer van Rennes lijkt zich zelfs al neergelegd te hebben bij een vertrek, waar ook Anderlecht nog van zal profiteren.

11 dagen voor het sluiten van de zomermercato plannen veel Premier League-clubs nog een slotoffensief.


En bij Manchester City is een Rode Duivel één van de toptargets. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano gaan onderhandelingen over Jeremy Doku met Rennes de goeie richting uit.

 

De Engelse landskampioen mikt op een deal tussen de 55 en 60 miljoen euro voor de pijlsneller winger, die het vertrek van Riyad Mahrez moet opvangen.

 

Ook bij West Ham zou Doku hoog op de wenslijst staan, maar de Belg heeft naar verluidt zijn zinnen gezet hebben op een overgang naar Manchester City - Doku zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met de club.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Anderlecht kan de toptransfer trouwens ook aangename gevolgen hebben.

 

Paars-wit bedong drie jaar geleden een percentage van 15% op de meerwaarde bij een doorverkoop met Rennes, dat toen 26 miljoen neertelde.


Stel dat City straks effectief 60 miljoen neertelt, dan casht Anderlecht nog ruim 5 miljoen euro extra voor Doku.

Coach lijkt zich neer te leggen bij vertrek

Bij Rennes lijken ze zich alvast neergelegd te hebben bij het aanstaande vertrek van hun goudhaantje.

 

Doku, goed voor 12 goals en 10 assists bij Rennes, startte dit weekend opvallend genoeg op de bank tegen Lens. Pas rond het uur viel onze landgenoot in.

 

"Iemand die vorige week onze beste speler was en nu niet aan de aftrap staat … Ik laat het aan jullie over om conclusies te trekken", klonk het veelzeggend bij trainer Bruno Génésio. "Er is wel niks rond op dit moment."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: