Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky straalt als wereldkampioene: "Ben moe, maar heb genoten van BBQ en dagje surfen"

 zo 20 augustus 2023 15:03
Lotte Kopecky rijdt vandaag het criterium van Etten-Leur.

Lotte Kopecky heeft een prachtige zomerdag uitgekozen om haar regenboogtrui voor het eerst in koers te laten zien. Het gaat weliswaar slechts om het criterium in Etten-Leur, maar onze landgenote blinkt in haar vel. 

"Prettig", is de term die Lotte Kopecky meermaals gebruikt om haar eerste koersje als wereldkampioene te beschrijven.

 

"Ik heb deze week al een beetje gefietst en als je dan even naar beneden kijkt, dan krijg je meteen een grote glimlach. Ik wil hier vandaag genieten."

 

"Wereldkampioene worden is zo goed als het hoogst haalbare in onze sport", zegt ze een week na haar triomf in de wegrit in Glasgow. "Ik ben er zo enorm trots op."

 

Heeft Kopecky alles een beetje kunnen laten bezinken deze week? "Ik ben eigenlijk heel moe. Alle emoties die samenkomen..."

 

"Ik heb geprobeerd om een beetje te ontspannen en om andere dingen te doen zoals een barbecue en surfen. Een goeie vriendin had me al een paar keer uitgenodigd. Het ging wel", lacht ze.

Ik wil mijn trui sowieso nog laten zien, al wil ik het ontspannen aanpakken. Ik weet nog niet exact welke koersen op mijn programma staan.

Lotte Kopecky

Al denkt Kopecky na drukke en succesvolle weken nog niet aan uitbollen. "Ik had aan mijn ploeg gevraagd om me deze week een beetje met rust te laten. Ik ben blij dat ze dat gerespecteerd hebben."

 

"Maar ik wil mijn trui sowieso nog laten zien, al wil ik het ontspannen aanpakken. Ik weet nog niet exact welke koersen op mijn programma staan."

 

"Maar als je je rugnummer opspeldt, dan maak je de klik en wil ik het beste van mezelf laten zien. Het EK eind september? Dat zou ik graag nog willen rijden, dat moet wel lukken."

Demi Vollering: "Ik heb geen enkele avond thuis gegeten"

Als winnares van de Tour de France Femmes wordt ook Demi Vollering in Nederland in de bloemetjes gezet. "Vol koersen vandaag? Toch liever niet", lacht de Nederlandse.

 

"Ik ben deze week geen enkele avond thuis geweest. Ik ben elke avond met vrienden of familie gaan eten. Dat zijn dingen die je anders niet kunt doen, daar kun je nu van genieten."

 

Maar Vollering schakelt binnenkort weer. "Het seizoen is nog niet voorbij. Dat is wat gek. Toen ik na het WK thuis kwam, dacht ik: einde seizoen!"

 

"Maar het is nog zo warm, terwijl het in mijn hoofd al herfst was. Maar ik rijd nog de Simac Ladies Tour, Romandië en het EK."

Gerelateerd: