Ga naar de inhoud

Nieuwe Saudische transferbom: Neymar verlaat PSG voor Al Hilal

 ma 14 augustus 2023 12:48
Neymar jr.
Neymar jr. verlaat Paris Saint-Germain.

Het rijtje voetbalvedetten die voor het Saudische geld zwichten, is nog wat indrukwekkender geworden. De 31-jarige Braziliaanse superster Neymar is het laatste pronkstuk van de Saudi's. Al Hilal kon hem bij PSG losweken voor een bedrag van zo'n 100 miljoen euro, zo bevestigt de Saudische staatstelevisie. Neymar tekent een duizelingwekkend contract van 2 jaar.

Het was al een tijdje duidelijk dat het verhaal van Neymar bij Paris Saint-Germain was geschreven. De Fransen hadden hem in 2017 van Barcelona overgenomen voor een waanzinnige 222 miljoen euro, nog altijd een record.

Neymar wou bij PSG uit de schaduw van Messi en Ronaldo stappen, die toen zowel in de Primera Division als in de Champions League nog altijd de dienst uitmaakten. Maar dat lukte slechts sporadisch.

De voorbije jaren namen de ergernissen bij zowel PSG als Neymar toe, een breuk was onafwendbaar.

De overstap naar de Saudische competitie is niet verrassend. De Saudi's smeten de voorbije maanden met geld om bij zowat alle topclubs spelers weg te halen.

Nu is dus ook Neymar, toch nog altijd maar 31 jaar, op de trein naar de woestijn gesprongen. Al Hilal kon PSG overtuigen voor een kleine 100 miljoen euro. De Braziliaanse aanvaller zelf zou in 2 jaar tijd ongeveer 160 miljoen euro opstrijken.

Bij Al Hilal wordt Neymar ploegmaat van onder meer Kalidou Koulibaly, Ruben Neves en Malcom. Vandaag legt hij er zijn medische testen af, waarna hij snel voorgesteld kan worden.

Gerelateerd: