Tottenham ziet boegbeeld Harry Kane (dan toch) naar Bayern München vertrekken

 za 12 augustus 2023 10:22

Treurnis in Tottenham. Harry Kane, de all-time topschutter van de Spurs, neemt zijn 280 doelpunten mee naar Bayern München. De 30-jarige Engelsman zette zijn krabbel onder een contract tot 2027. De Rekordmeister heeft zijn vervanger voor Robert Lewandowski zo eindelijk beet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat al weken een gerucht was, is eindelijk een feit geworden: FC Bayern München heeft Harry Kane aangekondigd als zijn nieuwe diepe spits. De 30-jarige Engelsman verlaat zo zijn eeuwige liefde Tottenham.

 

"Ik ben erg blij dat ik nu deel uitmaak van Bayern München", reageerde Kane op zijn transfer. "Bayern is een van de grootste clubs ter wereld en ik heb altijd gezegd dat ik wil meedoen en mezelf wil bewijzen op het hoogste niveau in mijn carrière. De club wordt gekenmerkt door zijn winnaarscultuur. Het voelt heel goed om hier te zijn."   

 

De Duitse landskampioen zat al langer achter Kane aan, maar zoals gebruikelijk stelde Tottenham zich stug op in de onderhandelingen. Bovendien ging Kane zijn laatste contractjaar in bij de Londenaren, wat betekende dat hij over een jaar transfervrij de deur uit kon gaan en vanaf januari zou mogen onderhandelen met andere clubs.  

 

Volgens mediaberichten zou er met de komst van de topschutter aller tijden bij Engeland (84 caps, 58 goals) een bedrag van 120 miljoen euro, inclusief bonussen, gemoeid zijn.

 

Daarmee wordt Kane de duurste inkomende transfer aller tijden in de Bundesliga. Het vorige record stond op naam van Lucas Hernandez die in de zomer van 2019 Atlético Madrid verliet voor Bayern voor een slordige tachtig miljoen euro.

Gerelateerd: