Ga naar de inhoud

Umayev en Willems zijn meteen uitgeschakeld op Masters judo in Boedapest

 za 5 augustus 2023 12:57
Het toernooi van Umayev stopt al in de eerste ronde.

Op de Masters judo in Boedapest hebben Abdul Malik Umayev (-73 kilogram) en Gabriella Willems (-70 kilogram) geen potten kunnen breken. Ze verloren allebei in hun eerste duel.

Nadat Jorre Verstraeten (-60 kilogram), Amber Ryheul (-52 kilogram) en Charline Van Snick (-52 kilogram) gisteren werden uitgeschakeld op de Masters judo in de Hongaarse hoofdstad, moeten ook vandaag twee landgenoten het strijdtoneel verlaten.

 

Abdul Malik Umayev (IJF 29) werd in zijn eerste duel geklopt door de Algerijn Messaoud Redouane Dris, die op de wereldranglijst slechts twee plaatsen hoger staat.

 

De 23-jarige Luikenaar werd gediskwalificeerd na drie kleine overtredingen (shidos). Zijn tegenstander had er net voor het einde van de vier minuten durende wedstrijd twee op zijn conto. 

 

Ook Gabriella Willems (IJF 15) moet het toernooi meteen verlaten. De Luikse onderging in maart een operatie aan haar schouder en maakte op de Masters haar rentree in de competitie.  Maar bij de opwarming liep ze opnieuw een blessure op.

 

"Mijn voorste kruisband is voor de tweede keer gescheurd. Er valt helaas niet veel meer over te zeggen", vertelde ze in een korte reactie. Onze landgenote zal door haar blessure opnieuw enkele maanden buiten strijd zijn.

 

Gerelateerd: