Ga naar de inhoud

Jorre Verstraeten sneuvelt al in 2e ronde Masters, ook vroege exit voor Ryheul en Van Snick

 vr 4 augustus 2023 17:31
Jorre Verstraeten (archief) verloor zijn tweede kamp in Boedapest.

De eerste dag van de Masters judo in Boedapest hebben geen succes opgeleverd voor de Belgen. Jorre Verstraeten, Amber Ryheul en Charline Van Snick werden snel uitgeschakeld.

Jorre Verstraeten hoopte vooraf op een degelijke prestatie in Boedapest, maar verder dan de tweede ronde kwam hij niet. In de eerste ronde rekende hij nog af met de Israëliër Yam Wolczak (IJF 24) dankzij een waza-ari, maar in de tweede ronde was de Mongool Enjtaivan Ariunbold (IJF 9) te sterk met een dubbele waza-ari.   

 

Ook de Belgische vrouwen kenden in de klasse tot 52 kilogram niet bijster veel succes. Amber Ryheul (IJF 20) won nog wel haar wedstrijd in de eerste ronde tegen de Portugese Maria Siderot (IJF 25), maar ging er nadien in de tweede ronde uit tegen de Kosovaarse nummer 1 van de wereld Distria Krasniqi, die won na een waza-ari.

 

Charline Van Snick (IJF 38) ging na een teveel aan strafpunten in de eerste ronde de boot in tegen de Israëlische Gefen Primo (IJF 6).

Amber Ryheul: "Ik heb alles gedaan wat ik kon"

"Ik heb alles gedaan wat ik kon", vertelde Ryheul achteraf. "Ik wist dat het geen makkelijk gevecht ging worden tegen het eerste reekshoofd. Mijn houding was niet altijd positief genoeg waardoor ik bestraffingen kreeg. Op twintig seconden van het einde, scoorde ze een waza-ari en kon ik niets meer doen." 

 

 Het was de eerste deelname van Amber Ryheul aan het masterstoernooi, waaraan de beste 36 judoka's van elke gewichtsklasse deelnemen. De Europese kampioene U23 van 2019 heeft waardevolle ervaring opgedaan.   

 

"Ik was trots om daar te staan. Niet iedereen kan aan zo'n toernooi deelnemen", klonk het bij Ryheul. "Ik had ongeveer dezelfde loting als op het WK. Ik ben erin geslaagd mijn eerste kamp te winnen tegen de Portugese Maria Siderot. Dat is positief. Ik voelde me sterk en fris."

 

"Ik voel dat ik vooruitgang boek, maar om van Krasniqi te winnen, moet ik nog wat zaken verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat ik er met mijn begeleiding zal geraken. Mijn volgende afspraak is de Grand Prix in Zagreb over twee weken."

Gerelateerd: