Ga naar de inhoud

Lefevere "not amused" na uitspraken vader Evenepoel: "Ze moeten de violen gelijk stemmen"

 za 5 augustus 2023 15:33
Patrick Lefevere.

De uitspraken van Patrick Evenepoel, de vader en zaakwaarnemer van Remco, zijn bij Soudal-Quick Step-manager Patrick Lefevere in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik ga totaal niet akkoord", was hij stellig bij Sporza.

"Small bullshit", zo bestempelde Remco Evenepoel vorige week nog de geruchten over een overstap naar Ineos. "Ik heb geen redenen om hier ongelukkig te zijn."

 

Maar in een interview in La Dernière Heure stelt Patrick Evenepoel daar toch vraagtekens bij. De vader en zaakwaarnemer van Remco kan niet verzekeren dat de wereldkampioen volgend seizoen nog bij Soudal - Quick Step rijdt.

 

Vooral de onzekerheid over de toekomst van de Belgische wielerformatie is voor vader Evenepoel een probleem. "De insinuaties houden gewoon niet op. En die onduidelijkheid is zeer lastig", vertelde hij bij Sporza.

 

"Ik ben not amused", is de duidelijke repliek van ploegmanager Patrick Lefevere. "Misschien moet de familie de violen eens gelijk stemmen. Dan is Remco van dat gezever vanaf, en wij ook."

 

"Patrick Evenepoel maakt zijn eigen zoon daags voor het WK nerveus. Hij ontkent de woorden die zijn zoon een week geleden heeft uitgesproken. Of ik onaangenaam verrast ben? Ja, al zijn er nog weinig mensen die me kunnen verrassen. Ik heb al wat meer klappen opgevangen in mijn leven."

De uitspraken zijn weinig respectvol naar de ploegmaats van Remco toe.

Patrick Lefevere

Dat Patrick Evenepoel kritiek uit op de professionaliteit van het team, schiet bij Lefevere in het verkeerde keelgat. "Ik ga totaal niet akkoord met hem", stelt hij. "We hebben net een diëtiste weggehaald bij Jumbo-Visma."

 

"We hebben ook goede dokters in de zaal en een goede trainer, want met Koen Pelgrim doet Remco overal mee. Ik denk dat we ook goede ploegleiders hebben, want Remco laat Klaas Lodewyck op onze kosten overkomen voor de WK-tijdrit..."

 

"Ik kan zijn uitspraken stuk voor stuk ontkrachten. Ik weet alleen niet of ik me daarmee wil bezighouden."

 

Nog één puntje van kritiek dan: is de ploeg rond Remco sterk genoeg om mee te doen voor Tourwinst volgend jaar? "Vorig jaar hebben we met 5 renners 14 dagen op kop gereden in de Vuelta", aldus Lefevere.

 

"Mattia Cattaneo rijdt de top 5 in Polen en wint de tijdrit. Ilan Van Wilder was ook heel goed. De Vuelta-ploeg komt onder stoom. Voor die jongens is het niet leuk om die dingen te lezen. De uitspraken zijn weinig respectvol naar de ploegmaats van Remco toe."

"Loonsverhoging? Ik wil gerust het contract van Remco naast dat van de andere toppers leggen"

Feit is: Remco Evenepoel heeft nog een contract tot 2026 bij The Wolfpack. Kleine lettertjes die een overstap mogelijk maken, zijn er niet. "Alle profploegen hebben dezelfde contracten van de UCI", bevestigt Lefevere. "Alleen het cijfer, de bonussen en de datum passen we aan."

 

Zijn de uitspraken van vader Evenepoel dan een poging om een loonsverhoging af te dwingen? "Je weet dat ik nooit over cijfers spreek. Maar ik wil gerust het contract van Remco op tafel leggen naast dat van de andere toppers."

 

"Ook ten opzichte van de sponsors zijn die uitspraken vervelend. Ze zijn meegegaan in een verhaal van 5 jaar rond Remco. Ze zullen dus niet zo blij zijn als ze dit allemaal lezen. Want dit is wereldnieuws nu, hé."

 

Lefevere heeft in elk geval al even geen contact meer gehad met vader Evenepoel. "Ik hoor hem al een tijdje niet meer. Ik heb 29 renners. Ik spreek niet dagelijks of wekelijks met hun manager."

 

"Of het een probleem is dat de manager van Remco ook zijn vader is? Dat moet je niet aan mij vragen", besluit Lefevere.

Gerelateerd: