Ga naar de inhoud

Vader Evenepoel niet zeker dat Remco bij Soudal-Quick Step blijft: "Ploeg moet 4 of 5 stappen vooruitzetten"

 za 5 augustus 2023 12:22
Rijdt Remco Evenepoel volgend jaar nog bij The Wolfpack?

Zelf wimpelt Remco Evenepoel alle interesse van andere ploegen af, maar vader Patrick verzekert niet dat zijn zoon in 2024 nog bij Soudal-Quick Step rijdt. "De onduidelijkheid over de toekomst van de ploeg is heel lastig", vertelt hij aan Sporza.

Dat Ineos Grenadiers al even aan de mouw van Remco Evenepoel trekt, is geen geheim. De wereldkampioen ligt niet wakker van de aandacht, maar zijn vader Patrick Evenepoel wakkert de geruchten nu toch weer aan.

 

"Het is de droom van Remco om de Tour te winnen", vertelt hij vandaag in een interview in La Dernière Heure. "We stellen alles in het werk zodat hij dat doel kan bereiken. Maar om de Tour te winnen moet elk puzzelstukje perfect op zijn plaats vallen."

 

"Hij kan in 2024 wedijveren met Vingegaard en Pogacar, maar dan moet alles wel perfect zijn. Ik praat niet alleen over zijn ploegmaats, maar ook over het materiaal, de voeding, de entourage, trainingskampen..."

 

Behoort een vertrek bij Soudal - Quick Step dan tot de mogelijkheden? "Ik kan niet verzekeren dat Remco volgende jaar nog bij de ploeg rijdt", aldus Patrick Evenepoel in La Dernière Heure. "Remco wil blijven, op voorwaarde dat alles in het werk wordt gesteld zodat hij competitief kan zijn in de Tour."

 

"Om te strijden met Pogacar en Vingegaard moet de ploeg niet één, maar vier of vijf stappen vooruitzetten. Soudal-Quick Step kan die garantie binnen drie jaar misschien geven, maar Remco wil volgend jaar al de beste zijn in de Tour."

De insinuaties houden gewoon niet op. En die onduidelijkheid is zeer lastig.

Patrick Evenepoel

Lonkt dan toch een overstap naar Ineos? Zo eenvoudig is het niet, vertelt Patrick Evenepoel aan onze redactie. "Er is een contract", stelt hij.

 

"Bepaalde ploegen tonen gewoon interesse, omdat ze ook de geruchten horen in het peloton. We weten zelf niet hoe de situatie momenteel is bij Soudal-Quick Step."

 

"We horen dat Patrick Lefevere zijn deel van de ploeg wil verkopen, we horen dat de ploeg zou worden overgenomen door Amerikaanse investeerders. En vandaag lees ik in de column van Lefevere in het Nieuwsblad dat Ineos de ploeg wil overnemen."

 

"De insinuaties houden gewoon niet op. En die onduidelijkheid is zeer lastig. Niemand weet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Dan mogen we ons toch vragen beginnen te stellen."

 

Voor alle duidelijkheid: Remco Evenepoel wil zelf het liefst bij The Wolfpack blijven, beaamt zijn vader. "Maar als hij zijn doelstellingen bij de ploeg niet kan halen, zal hij zelf zijn conclusies trekken."

 

"Iedereen weet dat de ploeg tandjes moet bijsteken en een inhaalmanoeuvre moet inzetten om te wedijveren met de grote ploegen. Maar er zijn budgettaire problemen."

Gerelateerd: