Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tom Pidcock is openbaring op Puy de Dôme: "Altijd al ronderenner in hem gezien"

 ma 10 juli 2023 08:51
" "
Tom Pidcock (l) kon lang mee met geel en wit op de flanken van de Puy de Dôme.

Vorig jaar eindigde Tom Pidcock 17e bij zijn debuut in de Tour mét winst op Alpe d'Huez als kers op de taart, maar voor het panel van Vive le Vélo manifesteerde de 23-jarige Brit van INEOS zich gisteren als ronderenner met potentieel.  Hij kon lang mee in het spoor van Vingegaard en Pogacar op de Puy de Dôme.

Pogacar finishte als eerste klassementsman op 8'19" van dagwinnaar Michael Woods, met 8 seconden voorsprong op Jonas Vingegaard en 51 op Simon Yates en Tom Pidcock. Hij bleef zijn teammaat Carlos Rodriguez 9 seconden voor.

In het algemeen klassement rukte Pidcock op van de 9e naar de 7e plaats op 5'26" van gele trui Vingegaard. De derde plaats van Jai Hindley (op 2'40" van de Deen) is een mikpunt. Rodriguez staat 4e op 4'22" van Vingegaard.

Pidcock werd een openbaring genoemd gisteren in Vive le Vélo. "Het was zijn beste dag in de ronde", schetst Sven Nys. "Ik heb altijd wel in hem een klassementsrenner in een grote ronde gezien."

"Hij kan een tijdrit rijden, kan heel goed bergop, heeft een stukje explosiviteit. En dat met een gewicht van 58 kg, ga er maar aan staan. Hij wint soms wedstrijden waarvan ik denk dat dat met dat gewicht niet mogelijk is."

Pidcock is aan het groeien in deze Tour. "Ik had hem beter verwacht in het openingsweekend met klimmetjes die hem heel goed liggen. Wat ik op de Puy de Dôme van hem heb gezien, biedt wel perspectief."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: