Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap Onder-21 klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
5
3
1
0
2
5
3
2
Portugal Onder-21
4
3
1
1
1
3
4
3
Nederland Onder-21
3
3
0
0
3
2
2
4
België Onder-21
2
3
0
1
2
3
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
2
Portugal Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
3
Nederland Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
4
België Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
2
Portugal Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
3
Nederland Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
4
België Onder-21
0
0
0
0
0
0
0

Olivier Deschacht beleeft met EK eerste groot toernooi: "Hier lopen toppers, de toekomst is verzekerd"

 do 22 juni 2023 18:02
Als speler maakte Deschacht nooit een groot toernooi mee, als prille assistent wel.

Alles meegemaakt in zijn carrière... en nu ook een groot toernooi. Olivier Deschacht (42) is als assistent-trainer een cruciale schakel bij de Belgische beloften. "Deze jongens gaan een mooiere carrière tegemoet dan ik. Hopelijk denken ze ooit nog eens aan mijn tips."

Tijdens de rondootjes doet hij nog vlot mee met de spelersgroep. En ook naast het veld geniet Olivier Deschacht zichtbaar van het avontuur in Georgië.

 

Geef de ex-international en recordman van Anderlecht eens ongelijk: ook voor hem is dit - ondanks al zijn ervaring - een nieuwe belevenis. Als speler maakte Deschacht nooit een groot toernooi mee, maar als prille assistent-coach dus wel.

 

"Thomas Buffel evenmin", lacht hij. "Wij zaten in periode dat het niet goed liep bij de Rode Duivels. Dan is het prettig om dit toch te kunnen meemaken als assistent. Je voelt trouwens de verantwoordelijkheid. Spelers luisteren naar ons en ook de bondscoach vraagt steeds onze mening. We voelen ons goed in die rol."

 

Volgens Deschacht is deze technische staf overigens bijzonder complementair.

 

"Soms hebben we verschillende ideeën, maar op het einde komen die altijd samen. Ik denk iets defensiever, Thomas eerder offensief en Jacky overschouwt het geheel. De match tegen Nederland toonde aan dat het werkt. We waren heel goed voorbereid, maar ook niet beschaamd om meteen in te grijpen na een halfuur."

Olivier Deschacht met zijn collega-assistent Thomas Buffel

Toekomst Belgische defensie

Het resultaat mocht er zijn - zelfs zonder overwinning.

 

Een pessimist zal dan misschien spreken van twee verloren punten, maar voor Deschacht was de nasmaak van de match tegen Nederland zonder twijfelen positief.

 

"Ik heb ook veel berichten gekregen van het thuisfront, dat ze de wedstrijd zeer positief vonden", glundert Deschacht.

 

"Het was leuk om naar deze Duivels te kijken. Ook dát is onze bedoeling: een mooi verhaal schrijven. Na rust was Nederland echt dood tegen ons. (lacht) We hebben Anderlecht nog wat rijker gemaakt door al die kansen die Verbruggen pakte. Maar als trainers waren we trots op de prestatie."

De toekomst van de Belgische defensie is verzekerd richting het volgende WK.

Olivier Deschacht

Deschacht geniet eveneens van al het aanwezige toptalent dat hij mag coachen. Zeker omdat er in de defensie - toch zijn stokpaardje - met Koni De Winter, Zeno Debast, Ameen Al-Dakhil en Maxim De Cuyper meerdere goudklompjes aanwezig zijn.

 

"Hier lopen toppers", twijfelt Deschacht geen seconde. "Ik hoop dat ze ooit eens terugdenken aan mijn tips later. (lacht) Want ze gaan sowieso een mooiere carrière tegemoet dan ik, honderd procent zeker."

 

"Onze jongens moeten niet onder doen voor die van Nederland. De toekomst van de Belgische defensie is verzekerd richting het volgende WK."

 

Maar eerst nog knallen op dit EK voor beloften. Te beginnen met de match van komende zaterdag tegen gastland Georgië.
 

"Straks zullen we ze intensief analyseren", aldus Deschacht. "Het wordt zaak om vooral niet verrast te worden en in de val te lopen. Ik hoor ook dat het stadion volledig uitverkocht is met 50.000 fans. Dat is iets waar we ons op moeten voorbereiden, de sfeer zal vijandig zijn."

Gerelateerd: