Ga naar de inhoud

EK-kwalificatie klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
22
4
2
Oostenrijk
19
8
6
1
1
17
7
3
Zweden
10
8
3
4
1
14
12
4
Azerbeidzjan
7
8
2
5
1
7
17
5
Estland
1
8
0
7
1
2
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0

Erwin Lemmens neemt het op voor "vriend" Thibaut Courtois: "Tedesco maakt grote fout"

 di 20 juni 2023 10:45
Erwin Lemmens werkte bij de nationale ploeg lang samen met Thibaut Courtois.
Erwin Lemmens werkte bij de nationale ploeg lang samen met Thibaut Courtois.

Het gekissebis tussen Thibaut Courtis en Domenico Tedesco overschaduwt de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Estland. Voormalig keeperstrainer Erwin Lemmens neemt het op voor de doelman. "Thibaut Courtois heeft er altijd gestaan voor de nationale ploeg", zegt Lemmens, een vertrouweling van Courtois, in De Ochtend op Radio 1.

Erwin Lemmens was jarenlang keeperstrainer bij de Rode Duivels, maar moest na de aanstelling van Domenico Tedesco opkrassen. In De Ochtend kiest Lemmens weinig verrassend resoluut de kant van Thibaut Courtois, die hij een vriend noemt.

 

"Dit is een verhaal dat gecreëerd is door Tedesco zelf. Ik vind dat de bondscoach een heel grote fout gemaakt heeft. Iets wat intern besproken is, moet intern blijven. Hij heeft zichzelf voor schut gezet. En spelers zullen in de toekomst ook wel bang zijn om intern nog iets aan te kaarten", is Lemmens scherp.

 

Volgens de voormalige keeperstrainer sukkelt Courtois wel degelijk met een knieprobleem. "Hij heeft daar al een jaar of twee last mee en krijgt niet de kans om die knie te laten rusten. Op het WK was er ook een persoonlijke verzorger mee om ervoor te zorgen dat Thibaut in orde zou geraken."

Thibaut is de beste keeper van de wereld, dan moet je ook waardering krijgen.

Erwin Lemmens

En hoe zit het dan precies met die kapiteinsband? "Er is een rangorde, al weet ik niet of er na Kevin De Bruyne een nummer 2 en 3 bepaald is. Maar als die rangorde bestaat, moet je niet gaan schakelen", vindt Lemmens.

 

"Thibaut is de beste keeper van de wereld, dan moet je ook waardering krijgen. Ik denk dat hij zich telkens naar achteren geduwd voelt, ook nu weer. Dat is het probleem. Hij heeft er altijd gestaan voor de nationale ploeg, maar als hij voelt dat het niet lukt, dan haakt hij af."

Is er nog een verzoening mogelijk? "Het zal heel moeilijk worden om te zalven", meent Lemmens. "Ze moeten als grote mensen gaan samenzitten en erover praten. Dan zien we wel. Keepers zijn een speciaal ras en Thibaut is heel rechtlijnig, maar ik hoop wel dat hij blijft."

Gerelateerd: