Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Courtois spreekt "eenzijdig verhaal" bondscoach tegen: "Heb niets geëist", verloofde deelt opvallend beeld

 ma 19 juni 2023 21:56

Thibaut Courtois heeft op zijn website voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan op zijn vertrek bij de Rode Duivels. Daarin neemt hij het eenzijdige verhaal van bondscoach Domenico Tedesco op de korrel. "Zijn inschattingen kloppen niet met de werkelijkheid." Ondertussen deelde de verloofde van Courtois een beeld van zijn geblesseerde knie.

Thibaut Courtois laat de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland aan zich voorbijgaan, omdat hij ontevreden was met de aanvoerderskeuze. Dat verhaal bevestigde bondscoach Domenico Tedesco, maar spreekt de nationale doelman nu tegen.

 

"Vanmiddag was ik verrast door de persconferentie van de coach waarin hij een gedeeltelijk en subjectief verslag gaf van een privégesprek dat we hadden na de wedstrijd tegen Oostenrijk", schrijft Courtois op zijn website.

 

"Ik wil duidelijk maken dat het niet de eerste of de laatste keer is dat ik met een coach praat over problemen in de kleedkamer, maar dat het de eerste keer is dat iemand besluit om het openbaar te maken."

 

"Ik ben hierover zeer teleurgesteld, maar ik wil duidelijk maken dat de inschattingen van de coach niet kloppen met de werkelijkheid."

Aanvoerder zijn of niet is geen gril of een willekeurige beslissing. Het moet de beslissing van de bondscoach zijn.

Thibaut Courtois

Courtois stelt dat hij niet de aanvoerdersband heeft opgeëist, wel dat Tedesco zijn beslissingen moet uitleggen. "Aanvoerder zijn of niet is geen gril of een willekeurige beslissing. Het moet zijn beslissing zijn, dat probeerde ik hem duidelijk te maken. Helaas heb ik mijn doel niet bereikt."


Dat heeft Courtois ook duidelijk gemaakt aan ploegmaat Romelu Lukaku, die de aanvoerdersband kreeg tegen Oostenrijk. "Ik heb in geen geval iets geëist. Dat heb ik ook besproken met Lukaku om de situatie op te helderen."


Courtois benadrukt ook dat medische problemen hem weghouden van de Rode Duivels. "Ik heb gisteren een controle ondergaan voor een probleem aan mijn rechterknie."

 

"Het medische team van Real Madrid en van de nationale ploeg hebben contact gehad en het relevante materiaal bekeken om de beslissing te maken om het trainingskamp te verlaten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verloofde Mishel Gerzig: "De sterkste persoon die ik ken"

Ondertussen deelde Mishel Gerzig, de aanstaande vrouw van Courtois, een opvallend beeld op Instagram.

 

Daarop is te zien hoe de Rode Duivel met een ingetapete knie in zijn privéjet zit.

 

"Je bent een legende, een leider en een vechter, daar kan niemand iets aan veranderen", schrijft Gerzig op Instagram. "Het teambelang staat altijd voorop voor jou, ook al heb je pijn. Je geeft nooit op."

 

"De geruchten die nu verspreid worden door mensen die aan het wachten waren op een kans om jouw naam te besmeuren, raken mij. Die mensen begrijpen niet dat jij de definitie bent van topvoetbal."

 

"Je bent een speler met een groot hart, een rots waarop je ploegmaats kunnen bouwen. Een echte leider, een echte legende. En legendes worden nooit kapotgemaakt, door niemand."

Gerelateerd: