Ga naar de inhoud

Yellow Tigers steunen bondscoach in open brief: "Willen voort met Gert Vande Broek"

 wo 14 juni 2023 08:40
volleybalspeelsters
De nationale volleybalvrouwen maken zich op voor het Europees kampioenschap in eigen land.

De nationale volleybalvrouwen scharen zich achter bondscoach Gert Vande Broek. Dat doen ze in een open brief, ondertekend door 13 internationals. "Wij trainen elke dag hard en intens, in de beste omstandigheden, in een omgeving met zeer veel vertrouwen en respect tussen speelsters en staf", schrijven ze.

Gert Vande Broek wacht op een uitspraak van de tuchtraad in de zaak rond mentaal grensoverschrijdend gedrag, een zaak tussen de bondscoach en voormalige internationals.

 

De huidige generatie Yellow Tigers heeft vertrouwen in Vande Broek. Dat vertelde topspeelster Britt Herbots zondag in Sportweekend en dat herhaalt de ploeg nu in een open brief.

 

"Wij willen voort met Gert Vande Broek", staat er in het vet. 

 

Volgende zomer staat een belangrijke afspraak in de agenda van de Yellow Tigers: het Europees kampioenschap in eigen land (15 augustus - 3 september).

 

"Wij willen naar het EK met het huidige coaching team o.l.v. Gert Vande Broek. En laat dat onze keuze zijn, waar we als hele ploeg 100% achter staan, maar waarvoor we ook respect vragen", klinkt het in de open brief.

 

Een open brief die ze afsluiten met "bezorgde groeten", ondertekend door 13 speelsters.

 

Wij willen naar het EK met het huidige coaching team o.l.v. Gert Vande Broek. En laat dat onze keuze zijn, waar we als hele ploeg 100% achter staan.

De open brief van de Yellow Tigers

Aan iedereen met een warm hart voor de Yellow Tigers,

 

Wie ons reeds aan het werk gezien heeft, herkent ons enthousiasme. Die ploeg die nooit opgeeft,vol doorzettingsvermogen en wilskracht. "Echt leuk om jullie bezig te zien", horen we vaak.

 

We zijn de zomer van 2022 met duidelijkheid ingegaan: "Wij willen voort met Gert Vande Broek."

 

Onze keuze is geen oordeel over de beslissing die genomen zal worden door de bevoegde instantie.

 

Wij trainen elke dag hard en intens, in de beste omstandigheden, in een omgeving met zeer veel vertrouwen en respect tussen speelsters en staf om onze doelen te bereiken en het Belgische damesvolleybal op de kaart te zetten. Onze dagelijkse aanwezigheid is het bewijs van ons engagement naar de huidige staf.

 

Dus laat het EK volleybal in België, de kers op de taart zijn van ons harde werk van de voorbije 2 jaar.

 

Wij willen naar het EK met het huidige coaching team o.l.v. Gert Vande Broek. En laat dat onze keuze zijn, waar we als hele ploeg 100% achter staan, maar waarvoor we ook respect vragen.

 

Dat respect en de juiste omstandigheden laten ons toe net als op het WK tot het uiterste te gaan en hopelijk een prachtig resultaat neer te zetten.

 

Met bezorgde groeten,

De Yellow Tigers

brief
Gerelateerd: