Ga naar de inhoud

Jeffrey Herlings mist 2 Grote Prijzen door gebroken nekwervel

 di 13 juni 2023 21:55
Hij mist de 2 races in Indonesië.
Jeffrey Herlings is nog maar sinds maart terug na een gebroken hiel.

Jeffrey Herlings staat weer enkele weken aan de kant: de Nederlander blijkt bij een val in de GP van Duitsland een nekwervel gebroken te hebben. Hij mist de komende twee raceweekends in de MXGP,  eind juni en begin juli in Indonesië.

Een operatie is volgens zijn team KTM niet nodig, maar de recordhouder van het aantal GP-zeges moet de GP's in Sumbawa en Lombok overslaan en rust houden.

"Dit vat mijn carrière in zekere zin samen", reageerde de tweevoudige wereldkampioen MXPG. "We pakken het record van het aantal overwinningen, maar daarna krijgen we weer een blessure en een tegenslag."

"Ik ben blij dat ik niet geopereerd hoef te worden en ik hoop zo snel mogelijk weer bij mijn team terug te zijn en weer te kunnen racen."

Pas in maart terug na gebroken hiel

Herlings maakte in maart zijn rentree in de GP van Argentinië, nadat hij een jaar aan de kant had gestaan met een gebroken hiel. Hij boekte vorige maand zijn 102e zege in de MXGP en verbeterde daarmee het record van Stefan Everts.

Herlings ging zondag in het Duitse Teutschenthal aan het einde van de eerste manche op de eerste plaats over de kop. Hij kon de wedstrijd nog wel afmaken, maar eindigde als 20e.

Zijn Spaanse rivaal Jorge Prado won de eerste manche. Bij afwezigheid van Herlings zegevierde Prado ook in de tweede manche. Prado verstevigde met zijn twee zeges zijn leidersplaats in de tussenstand van het WK. Prado heeft 453 punten. Herlings volgt met 386 punten.

Gerelateerd: