Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
35
0
0
0
0
0
0
2
Anderlecht
32
0
0
0
0
0
0
3
Antwerp
26
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
26
0
0
0
0
0
0
5
Cercle Brugge
24
0
0
0
0
0
0
5
KRC Genk
24
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
0
0
0
0
0
0
0
2
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
3
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
5
Cercle Brugge
0
0
0
0
0
0
0
5
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
0
0
0
0
0
0
0
2
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
3
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
5
Cercle Brugge
0
0
0
0
0
0
0
5
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0

Zó stevig gevierd dat de trofee al kapot is: Antwerp beleeft dolle feestnacht op de Bosuil

 ma 5 juni 2023 02:01

De Bosuil als feesttempel. Antwerp heeft de felbevochten landstitel stevig gevierd - of wat had u gedacht. Rond de klok van elf uur kwamen de helden toe in het stadion, waarna aanvoerders Toby Alderweireld en Faris Haroun voor een rood-witte mensenmassa de trofee in de lucht staken. Het pronkstuk overleefde de memorabele taferelen trouwens niet...

Na de bekerwinst was het feestje bescheiden, maar nu...

 

Antwerp verkeerde vannacht in een titelroes. De Bosuil beleefde door het onwaarschijnlijke verloop een stressvolle avond, maar had duidelijk nog energie over om zijn kersverse kampioenen een geweldig onthaal te bezorgen.

 

Begeleid door vuurwerk en opzwepende beats mochten Toby Alderweireld en co de kampioenstrofee, overhandigd door Pro League CEO Lorin Parys, de lucht insteken.

 

Dat gebeurde blijkbaar toch iets te wild, want al snel - nog geen kwartier na de ontvangst - zag de beker er toch iets anders uit.

 

Het bovenste gedeelte was namelijk losgekomen in het feestgedruis (zie de video hieronder).

Ach, niemand die er zich druk in maakte - wat lijm doet straks wel wonderen.

 

Gaston Avila gebruikte het bovenstuk dan maar als een opvallend feesthoedje. En Ritchie De Laet had ondertussen zoveel drankjes op dat hij wellicht niet meer besefte dat er iets niet klopte aan de trofee.

Avila met het afgebroken deel van de trofee op zijn hoofd.

Bekijk de reacties

"Het is geweldig dat de mensen op ons gewacht hebben. Ze hebben hier natuurlijk een ongelooflijk moment gezien in die laatste paar minuten. De streep van Toby? Ik wist dat hij dat kon, ik had er vertrouwen in. Dit is een geweldig moment voor de club en de stad. We gaan het pas over enkele dagen beseffen."

Voor Mark van Bommel zijn de beker en de titel met Antwerp zijn eerste prijzen als coach. "Fantastisch als je ziet hoeveel mensen hier zijn. Als je dit vergelijkt met een week geleden... De 88e, 89e en 94e minuut: het is te zot." Als speler staat zijn trofeeënkast vol. "Maar de laatste trofee is altijd de mooiste. In februari reden we naar Genk met 15 punten achterstand, dat was een belangrijk moment." En nu? "Ik ga eerst iets eten en dan ga ik drinken tot ik niet meer kan."

"Het is niet normaal hoeveel mensen hier zijn. Ik heb Toby nog niet persoonlijk kunnen feliciteren voor zijn goal. Ik zag het gebeuren: het was tegelijk weinig en veel emoties, weinig en veel gedachten. Het was een gekkenhuis."

"Dit is een legendarisch moment", besefte de kampioenenmaker. "Dit is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. In mijn stad. Antwerpen heeft zwarte sneeuw gezien, dan deel mogen uitmaken van dit is fantastisch." De fans moesten 66 jaar wachten. "En we pakken dan ook nog meteen voor het eerst de dubbel. Ik heb er geen woorden voor. Het is ongekend."

Alderweireld is voor eeuwig een held van Antwerp. "De hele ploeg zijn helden, het bestuur zijn helden, de technische en medische staf, iedereen is een held. Zij geven hun hart voor deze club."

"Ik heb geen verwachtingen over het feest. Gewoon go with the flow, maar het is nog lang niet afgelopen."

"Zeven jaar geleden vierden we hier de promotie van de 2e naar 1e klasse. En nu hebben we de dubbel, 2 keer de beker, een nieuw stadion, zij het nog half, een goeie organisatie. We hebben ons als club op de kaart gezet, het is fenomenaal."

"Deze titel was niet nodig als bewijs dat we terug zijn. We bouwen dag voor dag aan de toekomst die verdergaat dan het puur sportieve. Deze titel gaat alles versnellen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk meer foto's van het feest

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: