Ga naar de inhoud

Union in rouw na "hardere tik dan vorig jaar": "Zeker omdat we meer punten hebben dan kampioen"

Het prachtige seizoen van Union kreeg net geen apotheose voor eigen volk.

Het heeft niet mogen zijn voor Union. De Brusselse club was meer dan 40 minuten lang dichtbij een eerste titel sinds 1935, maar uiteindelijk kantelde de titelstrijd toch nog in hun nadeel. "Deze dreun komt uiteraard harder aan dan de tweede plaats van vorig jaar", klonk het in het Dudenpark.

Bormans: "Heel harde tik"

Voor het tweede jaar op een rij is Union net geen kampioen. Het kwam op de slotspeeldag niet verder dan 1-3 tegen Club Brugge, dat meer dan zijn sportieve plicht vervulde.

 

Het Dudenpark was klaar voor een heus titelfeest, maar het werd een ontgoocheling van jewelste. 

 

Hoe hard komt de tik aan in het Brusselse kamp? "Heel hard, daar moeten we eerlijk in zijn", reageert een ontgoochelde CEO Philippe Bormans. "Dit is natuurlijk niet de afloop die we gehoopt hadden."

 

Een goede match was het zeker niet, dat beseft Bormans ook. "Het was allemaal heel gespannen met veel heen-en-weer gekijk naar Genk. Die score viel goed mee, maar goed: het is en blijft voetbal. Club lag goed op de loer en wij hebben het nagelaten om de match zelf af te maken."

 

"Het is een heel lang seizoen geweest en dat voelde je ook. De spelers hebben nog één keer alles gegeven, maar op het einde kwamen ze toch nog te kort. Tien minuten scheiden ons van de titel en de harde realiteit van het voetbal is dat we nu ook maar derde zijn."

 

"We gaan alles toch even moeten laten bezinken", sluit Bormans af. "De Pro League en Eleven zullen heel tevreden zijn met de spannende ontknoping, maar het is een beetje zuur dat wij uiteindelijk meer punten hebben gepakt dan de uiteindelijke kampioen." (Antwerp, Genk en Union hebben allemaal 83 punten gepakt dit seizoen zonder halvering van de punten)

Tien minuten scheiden ons van de titel en de harde realiteit van het voetbal is dat we nu ook maar derde zijn.

Philippe Bormans

Geraerts: "Komt harder aan dan vorig jaar"

Ook trainer Karel Geraerts verscheen enorm teleurgesteld voor de Sporza-camera. "Dit maakt een sportman als ik heel triest."


"We hadden de wedstrijd onder controle, maar daarna duurde hij iets te lang. Je weet dat de bal dan altijd eens goed kan vallen en dat gebeurde ook."

 

"We gaven bijna niets weg en als we onszelf iets kunnen verwijten, is dat we dat tweede doelpunt niet gemaakt hebben. Maar nu is het zeker niet het moment voor verwijten."

 

Komt deze dreun harder aan dan vorig jaar? "Uiteraard. Ik heb ook niets gezegd tegen mijn spelers, iedereen moet zijn emoties zelf beleven. De komende dagen zullen wel rustig worden. Blijf ik bij Union? Daar ga ik vanavond niet op antwoorden."

 Blijf ik bij Union? Daar ga ik vanavond niet op antwoorden.

Karel Geraerts

Geschorste Lynen: "Dit is vreselijk"

"De tranen zijn ondertussen al een beetje opgedroogd", zei de geschorste Senne Lynen na afloop van de 1-3 tegen Club. "Dit wil ik nooit meer meemaken. Op drie minuten van het einde de titel zien verdwijnen, is vreselijk."

 

"Dat is het mooie en het lelijke van het voetbal. We hadden de 2-0 moeten maken. Ik voel me leeg en nutteloos. We hebben een fantastisch seizoen gespeeld, maar nu verliezen we de titel. Het is vreselijk."

Dit wil ik nooit meer meemaken. Op drie minuten van het einde de titel zien verdwijnen, is vreselijk.

Senne Lynen