Ga naar de inhoud

Club Brugge maakt (aarts)rivaal Antwerp kampioen: "Als je wil verliezen, moet je stoppen met voetballen"

Niemand die het had verwacht, maar op de slotspeeldag van de Champions' Play-offs heeft Club Brugge toch nog een cruciale rol gespeeld. Het won van Union en daardoor is Antwerp de nieuwe kampioen. Voor coach Rik De Mil was het zijn laatste als T1. Blijft hij bij Club? "Dat wil toch iedereen."

Mignolet: "Seizoen positief afgesloten"

Het blauw-zware supporterslegioen zal het niet graag zien gebeuren hebben, maar door de 1-3 zege van Club Brugge bij Union is uiteindelijk Antwerp de opvolger van Club als landskampioen.

 

"Ik zou niet zeggen dat wij de titel van Union hebben afgepakt", vertelt Simon Mignolet. "Wij hebben onze job gedaan en zijn professioneel gebleven. Als profvoetballer wil je elke wedstrijd winnen."

 

"Je mag ook niet vergeten dat er ondertussen een nieuwe trainer is aangesteld en veel jongens willen zich tonen. Zelf wilden we ons seizoen ook op een positieve manier afsluiten. Dat hebben we gedaan."

 

Toen Union op voorsprong kwam, dacht ook Mignolet dat het binnen was voor de Brusselaars. "Ik had gedacht dat ze het zouden uitspelen, maar we maken gelijk en hebben het dan uitgespeeld op de counter. Dat nemen we mee naar volgend seizoen."

 

"Het is natuurlijk niet leuk voor Union en het zal tijd nodig hebben om te verwerken, maar het is niet zo dat wij het hen hebben afgepakt", herhaalt het sluitstuk van Club Brugge. "Iedereen had het hen gegund, maar er kan maar één iemand winnen."

Ik zou niet zeggen dat wij de titel van Union hebben afgepakt.

Simon Mignolet

Vanaken: "Antwerp is de verdiende kampioen"

Ook Hans Vanaken had niet gedacht dat Club het Dudenpark winnend zou verlaten. "Zeker niet in minuut 80", aldus de aanvoerder van blauw-zwart.

 

"Op dat moment was Union kampioen en zaten ze vol energie. Maar na de 1-1 kregen ze een dreun en konden wij profiteren van de ruimte."

 

"Als sportman voel je uiteraard mee met Union. Ze hebben er een fantastisch seizoen opzitten en mogen fier zijn op wat ze gedaan hebben. Maar ik heb altijd gezegd dat wie op het einde op plaats 1 staat, ook de verdiende kampioen is. Dat is nu Antwerp."

 

"Union heeft het zelf niet afgemaakt en we wisten dat het een gek einde kon worden en dat is het ook geworden."

 

Wat gaan de Brugse fans ervan vinden dat hun Club Antwerp eigenlijk kampioen gemaakt heeft? "Wij zijn sportmannen en zijn hier om ons ding te doen. We hebben ons uiterste best gedaan om ons seizoen met een positief resultaat af te sluiten, dat hebben we gedaan."

 

Volgend jaar is het opnieuw van moeten voor Club na een flauw seizoen. "Dat is toch de bedoeling, ja."

Als sportman voel je uiteraard mee met Union. Ze hebben er een fantastisch seizoen op zitten en mogen fier zijn op wat ze gedaan hebben.

Hans Vanaken

De Mil: "Iedereen wil graag dat ik in Brugge blijf"

  • Rik De Mil: "Chapeau voor mijn groep, want er waren veel twijfels of we het nog wel konden opbrengen. Zelfs in moeilijke omstandigheden zijn we er voor blijven gaan en ook met de invallers ben ik heel tevreden. Alle jonge jongens hebben het heel goed gedaan, maar ook de gevestigde waarden die soms op de korrel genomen worden, hebben getoond dat ze echte professionals zijn. Dit kan een extreem belangrijk seizoen zijn voor Club Brugge. We moeten goed analyseren waar het is foutgelopen, maar mogen ook niet vergeten om de goede dingen mee te nemen. Of ik er zelf nog bij ben? Dat kan, want er is een heel duidelijke vraag van de spelers, het bestuur en de fans om in Brugge te blijven. Dat is een mogelijkheid, maar ik moet mijn opties rustig eens bekijken."

 

  • Casper Nielsen: "Ik ken het gevoel van Union een beetje van vorig jaar uiteraard. Het is hard en ik vind het jammer voor hen. Maar het is profvoetbal en het is onze job om ons best te doen. Dat hebben we ook gedaan. De mensen vergeten soms dat wij profs zijn en willen winnen. De dag dat je wil verliezen als je op het veld komt, moet je stoppen met voetballen. Het was een moeilijk seizoen voor Club, maar volgend jaar is het opnieuw aan ons."

De dag dat je wil verliezen als je op het veld komt, moet je stoppen met voetballen.

Casper Nielsen