Ga naar de inhoud

Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) beste Afrikaanse speler in Franse competitie

 di 30 mei 2023 12:41
Chancel Mbemba
Chancel Mbemba speelt zijn eerste seizoen in Marseille.

Chancel Mbemba is uitgeroepen tot beste Afrikaanse voetballer in de Franse hoogste klasse. De Congolese verdediger van Olympique Marseille, die in Europa doorbrak bij Anderlecht, werd onderscheiden met de Prijs Marc-Vivien Foé.

Sinds de zomer van 2022 draagt Chancel Mbemba het shirt van Marseille. Hij groeide er in zijn eerste seizoen meteen uit tot een sterkhouder in de verdediging. 

 

Het leverde hem meteen de prijs op voor beste Afrikaanse voetballer in de Ligue 1.

 

Mbemba won de Prijs Marc-Vivien Foé voor de Ivoriaanse middenvelder van Lens Seko Fofana, de winnaar van vorig jaar. Als derde eindigde de Nigeriaanse spits van Nice Terem Moffi (ex-KV Kortrijk).

 

Een speeldag voor het einde van de competitie is Marseille zeker van de derde plaats in de Ligue 1, goed voor een ticket voor de Champions League-voorronde. 

Chancel Mbemba
Chancel Mbemba droeg twee seizoenen het shirt van Anderlecht: in 2013-2014 en in 2014-2015. Via Newcastle en Porto belandde hij in Marseille.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: