Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
48
10
8
2
0
27
10
2
KV Mechelen
39
10
5
4
1
20
18
3
STVV
33
10
3
3
4
14
15
4
OH Leuven
30
10
4
3
3
12
12
5
Standard
22
9
0
4
5
12
22
6
Westerlo
21
9
1
5
3
12
20
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
13
5
2
KV Mechelen
9
5
3
2
0
13
11
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
5
3
2
0
9
7
5
Standard
3
4
0
1
3
2
5
6
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
5
1
2
2
6
8
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Standard
2
5
0
3
2
10
17
6
Westerlo
3
4
1
3
0
6
9

Peter Vandenbempt vindt het "not done" dat Deila loog over transfer: "Hier komt hij met geblutst imago uit"

 do 25 mei 2023 18:24
Peter Vandenbempt
Peter Vandenbempt kadert het vertrek van Ronny Deila bij Standard.

Zaterdag ontkende hij nog in alle talen een cont(r)act met Club Brugge, vandaag tekende Ronny Deila bij blauw-zwart. Nieuwsfeiten die elkaar wel erg snel opvolgden. Peter Vandenbempt kadert de keuze van de Noorse trainer: "Hij is het gewend om prijzen te halen, iets wat misschien ontbrak bij Standard."

Bij de uitspraken van Ronny Deila in Westerlo hadden we toen al grote vragen. De berichten waren toen al te concreet. Ook vanuit Standard werd niet meer ontkend dat er contacten waren tussen de trainer en Club Brugge.

 

Ik begrijp wel dat hij in een zeer moeilijke situatie verzeild zat, want het is hoogst vervelend dat het nieuws over de onderhandelingen werd uitgelekt. Vooral omdat Deila nog een thuiswedstrijd moest spelen met Standard. De supporters reageerden ook heel erg emotioneel en negatief. 

 

Maar het is not done om erover te liegen. Er zijn vele manieren om niet in te gaan op de geruchten. Hij zei: "Ik heb hier nog een contract en ben hier gelukkig." Op een paar dagen zal hij gelukkiger geworden zijn bij Club Brugge.

Hij komt er toch met een geblutst imago uit, maar lang blijft dat niet hangen in de voetbalwereld.

Peter Vandenbempt

Het is zeer kwalijk voor zijn reputatie om op die manier staalhard te ontkennen en te liegen over wat iedereen ondertussen al langer wist. De mensen van Standard waren al langer op de hoogte gebracht van de interesse van Club.

 

Wat communicatie betreft, maakte hij een zeer goede indruk vanaf de eerste wedstrijd bij Standard. Hij was iemand die er stond en geen blad voor de mond nam. Zowel positief als negatief durfde hij de dingen te benoemen. Ook de communicatie naar spelers, bestuur en fans was steeds transparant.

 

Dat staat haaks op de manier waarop hij dit dossier heeft afgehandeld, al dan niet onder druk van de omstandigheden. Hij komt er toch met een geblutst imago uit, maar lang blijft dat niet hangen in de voetbalwereld.

Ronny Deila
Ronny Deila: steeds transparante communicatie, tot vorige zaterdag.

Geschikte man voor Club Brugge

Het is een goeie keuze van Club Brugge, denk ik. Het is altijd gevaarlijk om dat te zeggen. Misschien moet ik mezelf corrigeren ergens begin november, maar ik heb de indruk dat hij precies is wat Club op dit moment nodig heeft.

 

Hij kan de discipline aanscherpen binnen een groep en vooral: hij kan er vuur in steken en spelers motiveren. Spelers die niet meer mee zijn in het verhaal zal hij doorsturen of reanimeren.

 

Deila connecteert ook met de fans en is het gewend om prijzen te halen, iets wat hij misschien ontbrak in het project bij Standard. Hij zal voor een stroomstoot zorgen die Club Brugge enorm hard kan gebruiken. 

Je kan ook niet overschatten wat hij dit seizoen met Standard heeft gedaan.

Peter Vandenbempt

Je kan ook niet overschatten wat hij dit seizoen met Standard heeft gedaan. Hij kwam er terecht in een ploeg die comateus was na de voorbije jaren.

 

Vanaf dag één stond er een levendig elftal, dat met veel dezelfde spelers als vorig seizoen. De ploeg speelde een heel ander voetbal en speelde overrompelend. Hij heeft het publiek verzoend met het team en bouwde weer aan een thuisreputatie.

 

Ook de manier waarop hij topwedstrijden benaderde, vol gas vooruit, was knap. Hij durfde knopen door te hakken bij Standard. En tot vorige zaterdag was het iemand die vrank en vrij communiceerde.

 

Wat mij betreft, is hij een van de trainers van het jaar.

Peter Vandenbempt

Gerelateerd: