Ga naar de inhoud

Opmerkelijk, het ijs van de Florida Panthers ligt bezaaid met ratten

 do 25 mei 2023 11:21
Sergej Bobrovski
Goalie Sergej Bobrovski baant zich een weg tussen de ratten om de fans te groeten.

De Florida Panthers hebben als eerste ploeg de finale in de Amerikaanse ijshockeycompetitie (NHL) gehaald. Dat vierden de fans door massaal ratten - geen echte - op het terrein te gooien.

De Florida Panthers boekten vannacht een 4e overwinning op de Carolina Hurricanes. Matthew Tkachuk werd opnieuw de grote held bij de thuisploeg. Op 4 seconden voor het eindsignaal maakte hij de 4-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De arena in Florida kraaide van plezier. Voor de tweede keer in de NHL-geschiedenis plaatsen de Panthers zich voor de Stanley Cup-finale. De eerste keer was in 1996.

 

Om dat te vieren gooiden de fans van de Florida Panthers massaal nepratten op het ijs. Zelfs op de officiële foto met de trofee voor het beste team uit het oosten ziet u de popjes liggen.

Florida Panthers
De Florida Panthers met de Prince of Wales-trofee én wat ratten op het ijs.

Een "rattrick"

Het rattenverhaal in Florida begint in 1995 wanneer er een rat opduikt in de kleedkamer van de Panthers.

 

Aanvoerder Scott Mellanby grijpt zijn stick en keilt het knaagdier tegen de muur.

 

In de match tegen de Calgary Flames maakt de Florida-speler twee doelpunten. "Een rattrick", lacht ploegmaat en goalie John Vanbiesbrouck.

 

In de volgende wedstrijden gooien de Panthers-fans na elk doelpunt ratten op het ijs. Het begin van een traditie die nu volop opleeft.

 

Een idee voor de fans van voetbalclub Beerschot?

Gerelateerd: