Ga naar de inhoud

Verrassing in de NHL: favoriet én kampioen vroegtijdig uitgeschakeld

 ma 1 mei 2023 11:05
Linus Ullmark
Bruins-goalie Linus Ullmark (l) voelt de bui hangen.

De play-offs in de Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL hebben meteen een verrassing opgeleverd. De eerste ronde is het eindstation geworden voor Boston (favoriet) en Colorado (titelverdediger).

Vooral de snelle exit van de Boston Bruins zagen de ijshockeyliefhebbers niet aankomen. Met 65 zeges en 135 punten had het team iedereen opgevreten op weg naar de play-offs.

 

Maar in de eindronde verslikten de Bruins zich in de Florida Panthers. 

 

Na een geruststellende 3-1-voorsprong dwongen de Panthers nog een 7e en beslissende wedstrijd af.

 

Daarin gaf Boston het opnieuw uit handen. Tot 1 minuut voor tijd stond de titelfavoriet 3-2 voor. 

 

De Canadees Montour sleepte verlengingen uit het vuur voor Florida, zijn landgenoot Verhaeghe mepte Boston finaal tegen het canvas: 3-4.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vroegtijdige uitschakeling van Colorado is een minder grote verrassing. Het team kampte met een grote ziekenboeg.

 

Vannacht ging de titelverdediger finaal onderuit voor eigen publiek. Nieuwkomer Seattle kraakte de code met een 2-1-overwinning.

 

De Duitser Philipp Grubauer mocht de overwinning op zijn naam schrijven. De goalie van Seattle pareerde 33 (!) doelpogingen.