Ga naar de inhoud

Nieuwe hattrick voor SD Worx: Barbara Guarischi zet zegereeks in Thüringen voort

 do 25 mei 2023 18:01

Zusterlijk delen. Voor de elfde keer dit seizoen scoorde SD Worx een een-tweetje. In de derde etappe van de Lotto Thüringen Ladies Tour, sprintte de Italiaanse Barbara Guarischi naar de ritzege voor haar Nederlandse ploeggenote Lorena Wiebes, die de zege met veel plezier aan haar collega gunde. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een etappe van 94 kilometer, op een lastig lokaal circuit in start- en aankomstplek Schmölln, reden enkele Belgische rensters zich in de kijker.

 

Lotte Kopecky toonde haar klassementsambities door acht bonificatieseconden te nemen aan de verschillende tussensprints, Margot Vanpachtenbeke ging in de finale in de aanval in een reactie op de Spaanse Sandra Alonso.   

 

Het duo Vanpachtenbeke/Alonso werd na een sterke inspanning pas teruggegrepen in de bijzonder technische slotkilometer, waarna het dominante Team SD Worx opnieuw voor een een-tweetje zorgde: Barbara Guarischi won de groepssprint, Europees kampioene Lorena Wiebes juichte mee vanop de tweede positie.

 

Een perfecte hattrick voor de Nederlandse ploeg. Gisteren triomfeerde Bredewold nog en ook op dag 1 was SD Worx aan het feest in de ploegentijdrit.

 

Drie Belgische vrouwen haalden de top tien: Vanpachtenbeke als vijfde, Kopecky als negende en Marthe Goossens als tiende.   

 

De Nederlandse Mischa Bredewold, ook al van SD Worx, behoudt de leidersplaats in het algemene klassement, voor ploeggenoten Wiebes en Kopecky. De Lotto Thüringen Ladies Tour duurt nog tot en met zondag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Thüringen Ladies Tour (Pro)
        winnaar leider
23/05 rit 1 (TTT) Schleiz - Schleiz 9 km SD Worx Kopecky
24/05 rit 2 Gera - Gera 153 km Bredewold Bredewold
25/05 rit 3 Schmölln - Schmölln 95 km Guarischi  Bredewold
26/05 rit 4 Gotha - Gotha 135 km    
27/05 rit 5 Schmalkalden - Schmalkalden 133 km    
28/05 rit 6 Mühlhausen - Mühlhausen 152 km