Ga naar de inhoud

Inter heeft met Coppa Italia eerste prijs beet, Lautaro Martinez grote held met 2 goals

 wo 24 mei 2023 23:09
Lautaro was de grote man bij Inter.

Inter heeft de eerste van zijn twee finales winnend afgesloten. De Nerazzurri waren in de finale van de Coppa Italia met 1-2 te sterk voor Fiorentina, Lautaro Martinez scoorde tweemaal. Romelu Lukaku viel op het uur nog gretig in. Inter kan zijn focus nu richten op de finale van de Champions League.

In de Serie A schoot Inter dit seizoen tekort, maar met de bekerfinale en straks ook de finale van de Champions League waren er wel nog twee trofeeën te rapen.


Voor bekerwinst moesten de Nerazzurri - met Romelu Lukaku op de bank - zich voorbij Fiorentina zien te werken, maar die opdracht begon slecht. Al na drie minuten opende Fiorentina-aanvaller Gonzalez de score.


Internazionale moest reageren en deed dat ook. Het team van coach Inzaghi voerde stelselmatig de druk op en kon via twee goals van sterspeler Lautaro Martinez nog voor de rust de situatie helemaal omkeren.


Op het uur mocht ook Lukaku nog komen opdraven. Onze landgenoot, de laatste weken in topvorm, liet zich al snel opmerken met een knal in de handen van Terracciano. Wat later schitterde hij met een rush op rechts, maar zijn voorzet vond geen ploegmaats.

 

Daarna kwam plots Fiorentina nog opzetten. Tot tweemaal toe kon ex-Real Madrid-spits Jovic afdrukken, maar eerst lag Handanovic in de weg en daarna waaide zijn poging naast.

 

Inter hield stand en wint zo zijn negende Coppa Italia, evenveel als AS Roma. Enkel Juventus doet beter met 14 stuks.

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku kust de Italiaans beker.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Veel tijd om te vieren hebben Romelu Lukaku en co. niet, want over twee weken staat immers de belangrijkste afspraak van het seizoen op de agenda: de finale van Champions League tegen Manchester City.

Gerelateerd: