Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
45
9
7
2
0
25
10
2
KV Mechelen
36
9
4
4
1
17
16
3
STVV
33
9
3
2
4
14
13
4
OH Leuven
30
9
4
2
3
11
10
5
Standard
22
8
0
3
5
10
19
6
Westerlo
18
8
0
5
3
10
19
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
4
3
1
0
11
5
2
KV Mechelen
6
4
2
2
0
10
9
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
4
3
1
0
8
5
5
Standard
3
4
0
1
3
2
5
6
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
4
1
1
2
6
6
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Standard
2
4
0
2
2
8
14
6
Westerlo
0
3
0
3
0
4
8

Vanhaezebrouck maakt reclame voor Gent en weerlegt antireclame: "Het zijn reacties, geen uitvallen"

 di 23 mei 2023 13:10
Hein Vanhaezebrouck geldt als een ietwat eigenzinnig man.
De coach van AA Gent was te gast bij Extra Time gisteren.

Hein Vanhaezebrouck was gisteren te gast in Extra Time en maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens reclame te maken voor zijn club, want KAA Gent heeft nood aan investeerders. Die boodschap bracht hij ook al zaterdag na de match. De coach met de scherpe tong maakt ook af en toe antireclame voor de club, maar die kritiek weerlegt hij.

Hein Vanhaezebrouck heeft met KAA Gent weer een Europees ticket geboekt door de Europe Play-offs te winnen. Maar de trainer heeft sportieve twijfels over de toekomst. De club heeft investeerders nodig. "De voorzitter en Michel (Louwagie, de manager, red) doen er alles aan. Investeringen zijn noodzakelijk, omdat het steeds moeilijker wordt om Europa te halen."

"Volgend jaar zijn het weer play-offs met 6, dan is de 5e niet automatisch zeker van een Europees ticket."

Waarna er een reclameslogan volgde: "9 jaar op een rij Europees voetbal, enkel Club Brugge deed dat ook, 1 keer kampioen gespeeld, 2 keer bekerfinale, 1 gewonnen, Supercup gewonnen, overwinterd in de Champions League, 2 keer overwinterd in de Europa League, in de Conference League, kwartfinale tegen West Ham. In de mooiste stad van Vlaanderen met 280.000 inwoners."

"Ik wil daar reclame voor maken. Er moeten toch mensen te vinden zijn die dit interessant vinden."

Soms komen er dingen naar buiten die misschien niet aangenaam zijn, maar de dingen die ik eerst hoor zijn ook niet aangenaam.

Hein Vanhaezebrouck

Peter Vandenbempt zat mee om de tafel en hoorde het graag. Maar onze voetbalman maakte toch een kanttekening. "Hein, je maakt nu goede reclame voor AA Gent, maar je hebt al heel vaak antireclame gemaakt."

"Geklaagd over het veld, de scouting, de jeugdwerking... Is het dan niet contraproductief dat je zo vaak - ook op publieke fora - negatief praat over de club?"

"Peter, dat zijn allemaal reacties, het zijn geen uitvallen", reageerde de coach van Gent. "Mijn eerste reactie was op een interview van de voorzitter in de krant, mijn tweede reactie op een interview van Michel in de krant. Het zijn altijd reacties, ik kom nooit zelf. Ik verdedig mijn groep en verdedig mijzelf."

"Soms komen er dingen naar buiten die misschien niet aangenaam zijn, maar de dingen die ik eerst hoor zijn ook niet aangenaam."

"En ik ben niet de eerste de beste passant. Ik ben hier nu voor mijn zevende jaar. Dan ben je geen passant meer. Ik ben begaan met en betrokken bij die club en de supporters. Ik wil dat die club blijft waar ze is en nog beter doet. En daarvoor push ik. Als ik voel dat er dingen niet vooruitgaan..." 

"Ik heb nog een contract van een jaar. Als ik het probleem ben... Dan is dat snel opgelost, voor mij is de club het belangrijkste."

"De voorzitter en Michel doen alle inspanningen om investeerder te vinden"

Maar deze keer komt Vanhaezebrouck dus zelf met iets op de proppen: "Nu ben ik zelf met een voorstel naar buiten gekomen, want wij hebben nood aan een investering. Maar ik spreek niet tegen de voorzitter of tegen onze CEO, integendeel. Ik spreek mét hen. Zij doen alle inspanningen om die investeerder te vinden."

"Ik weet dat dat beter weg van de camera's gebeurt, logisch uiteraard. Maar we mogen wel een beetje pushen."

Waarom het zo moeilijk is om investeerders te vinden, dat weet Vanhaezebrouck niet. "Maar als ze met mij spreken gaat het over investeerders, als ze met de groep spreken ook. Het gaat erover in ieder gesprek, het is een hot item, ze zijn daar absoluut mee bezig."

"Ze zoeken naar een vervolg voor AA Gent. Ze willen net als ik dat AA Gent bij de top blijft meedoen."

Wordt vervolgd... 

Gerelateerd: