Ga naar de inhoud

Jonathan Sacoor na opsteker: "Uitval van Jacques Borlée was een wake-upcall"

 vr 19 mei 2023 11:00
Jonathan Sacoor (archief)

Jonathan Sacoor (23) heeft op het Kampioenschap van Vlaanderen een persoonlijk record gelopen op de 200 meter. Zijn 21"13 was voldoende voor de zege. "Het geeft veel vertrouwen om eindelijk nog eens een persoonlijk record te lopen."

De afgelopen jaren heeft Jonathan Sacoor nog weinig positieve resultaten laten optekenen. Het lid van de Belgian Tornados hoopt dat die mindere periode eindelijk achter zich ligt, zijn persoonlijk record van donderdag in Gent moet dat staven.

 

"Het doet deugd en het geeft heel veel vertrouwen om eindelijk nog eens een persoonlijk record achter mijn naam te zien", zegt Sacoor.

 

"Je kan wel beweren dat het op training goed gaat, zoals ik vorig jaar gedaan heb, maar als je in wedstrijd niet presteert, heeft dat weinig zin."   

Je kan wel beweren dat het op training goed gaat, maar als je in wedstrijd niet presteert, heeft dat weinig zin.

Jonathan Sacoor

"Ik liep te veel op automatische piloot"

Afgelopen winter haalde Jacques Borlée in de pers nog uit naar zijn poulain door te stellen dat hij er niet genoeg voor leefde.

 

Jonathan Sacoor: "Dat was een wake-upcall. Hij heeft mij op de vingers moeten tikken en ondertussen heb ik een klik gemaakt, ook met de hulp van een psycholoog."

 

"Het belangrijkste probleem was dat ik de wedstrijden te veel over mij heen liet komen en te veel op automatische piloot liep. Nu leef ik actiever en met een betere mindset naar mijn wedstrijden toe."

 

Of hij dit seizoen weer naar zijn oude niveau geraakt, durft Sacoor nog niet te zeggen.

 

"Ik ga nog geen al te grote uitspraken doen. De progressie zal stap voor stap moeten komen. Ik ga ook niet in een paar weken van 47 seconden naar 44 seconden gaan op de 400 meter."

 

"Het WK in Boedapest is nog heel veraf", besluit de voormalige wereldkampioen bij de junioren.

Gerelateerd: