Ga naar de inhoud

Kraakt Real Madrid opnieuw de City-code? "Ze staan er altijd op de grote momenten"

 wo 17 mei 2023 14:59
Real Madrid kan de Champions League al voor de vijftiende keer winnen.

Real Madrid was vorig jaar een kat met negen levens in de Champions League. Heeft de Koninklijke voor de terugwedstrijd tegen Manchester City opnieuw zijn konijnenpoot op zak? "Iedereen die op voorhand zegt dat ze kansloos zijn, doet de geschiedenis geweld aan", aldus Real-watcher Stef Wijnants. 

Manchester City verkeert de jongste weken in bloedvorm en verzekerde zich met een 1-1-gelijkspel van een prima uitgangspositie voor de terugwedstrijd. De Citizens zijn dan ook favoriet om door te stoten naar de finale. Maar met Real Madrid ben je nooit klaar, weet Stef Wijnants. 

 

"Real staat er altijd op de grote momenten. Iedereen die zegt dat ze kansloos zijn, doet de geschiedenis geweld aan", aldus Wijnants. "City is de betere ploeg, dat werd ook in de heenmatch duidelijk. Maar om Real af te schrijven, daar zou ik toch mee opletten." 

 

"In de terugwedstrijd tegen Barcelona (halve finale Copa del Rey, red.) zag ik een vergelijkbaar scenario. Toen gaf ook niemand nog een stuiver om in Camp Nou te winnen. En de manier waarop ze daar met 0-4 uitpakten, was toch majestueus. Om maar te zeggen dat Real zich als geen ander kan opladen voor belangrijke wedstrijden."

 

(Lees verder onder de foto)

Kevin De Bruyne kroonde zich in Madrid tot man van de match.

Het Champions League-parcours van Real Madrid doet denken aan dat van vorig jaar. Zonder veel franjes, maar razend efficiënt als het om de knikkers gaat.

 

"Soms met een portie geluk, maar vaak ook door geduldig te zijn en de storm te doorstaan", vertelt Wijnants. Dat heeft ook met de mentaliteit van het team te maken. Spelers als Modric en Kroos hebben alles al eens meegemaakt, dat helpt."

Als City opnieuw onderuit gaat, mogen we toch vragen stellen bij de kwalijke Champions League-reputatie van Guardiola.

Stef Wijnants

In het verleden maakte Pep Guardiola in de eindfase wel eens tactische bokkensprongen en werd hij verraden door zijn eigen hersenspinsels. Tovert de Spaanse oefenmeester opnieuw een konijn uit zijn hoge hoed? 


"Ik zou zeggen van niet, maar in de persconferentie liet Guardiola toch onglippen dat hij eraan dacht om een paar veranderingen door te voeren. Of is dat een schaakspel met woorden? Het lijkt vooral op dat laatste, al weet je het met Pep natuurlijk nooit." 


De Champions League is al jaren het ultieme doel van Manchester City. Toch is het voor de troepen van Guardiola nog nooit gelukt om de Beker met de Grote Oren in de lucht te steken. 


"Als City opnieuw onderuit gaat, mogen we toch vragen stellen bij de kwalijke Champions League-reputatie van Guardiola. Dit is een unieke kans voor Manchester City om zijn trauma achter zich te laten. Nu is het van moeten."


"Of de winnaar van City-Real ook de winnaar van de Champions League wordt? Ik geef hen in de finale 70 procent kans tegen Inter. Al blijft het in het voetbal met twee woorden spreken. Ze spelen natuurlijk ook niet tegen Janneke en Mieke." 

Gerelateerd: