Ga naar de inhoud

Onhoudbare knal De Bruyne rukt Real en Courtois de zege uit handen na heerlijke strijd

 di 9 mei 2023 23:25
MCI
einde
4-0
RMA
  1. 36' - Doelpunt - Vinícius Júnior (1 - 0)
  2. 45+3' - Geel - Toni Kroos
  1. 67' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 1)
  2. 71' - Geel - Ilkay Gündogan
  3. 79' - Geel - Eduardo Camavinga
  4. 82' - Verv. Rodrygo door Marco Asensio
  5. 84' - Verv. Toni Kroos door Aurélien Tchouaméni
  6. 86' - Geel - Bernardo Silva
  7. 87' - Verv. Luka Modric door Nacho
UEFA Champions League - speeldag 1 - 09/05/23 - 21:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
36'
Vinícius Júnior
36'
Vinícius Júnior
1 - 0
67'
Kevin De Bruyne
1 - 1
Kevin De Bruyne
67'

Wat was dit een heerlijke strijd, met een hoofdrol voor de Belgen. Thibaut Courtois - opnieuw ijzersterk - en Real leken op weg naar de zege dankzij een fraaie treffer van Vinicius. Alleen deed Kevin De Bruyne nóg straffer met een onhoudbare knal in minuut 67. Volgende week valt de beslissing in Manchester.

City - Real in een notendop

Man van de match: We gaan hier niet chauvinistisch doen, al is er een argument te maken voor Courtois. Eduardo Camavinga was vanop zijn linksback een pilaar voor zijn teamgenoten. Vele steals, aan de basis van de 1-0 en een geweldige verbinding met Vini Jr.. 

 

Sleutelmoment: Real Madrid leek de match te kunnen controleren, maar 25 minuten voor tijd besloot Kevin De Bruyne daar anders over. Een heerlijk schot van buiten de zestien met zijn buitenkant wreef ging onhoudbaar voorbij Courtois. Madrid reageerde dan nog, maar geen bal tegen de netten.

 

Statistiek: Met die goal scoorde De Bruyne zijn veertiende in de Champions League voor City en zijn zevende van buiten de box. Lekker schot, zeg maar.

Oud geld versus nieuw geld, dat was het idee vanavond in Bernabeu. Met vernieuwing en vernuft op bezoek, en de gevestigde waarde die haar huis openstelde.

 

De match ontstond op de manier zoals voorspeld. Veel bal voor City, dat het eerste kwartier vier keer Courtois tot reddingen noopte. Het Belgische sluitstuk moest maar één keer, op een schot van Rodri, écht zijn best doen.

 

Na dat kwartier wrong Real zich meer uit de omknelling, en moest Ruben Dias alles uit de kast halen op een voorzet van Vinicius. Hij schepte de bal net voor de neus van Benzema uit de zestien.

 

Tien minuten voor tijd kon Camavinga zich opnieuw doorzetten, op weg gezet door de alomtegenwoordige Modric. City in de rug gepakt, en veel te veel ruimte voor Camavinga, die Vini Jr. vond. Ook hij kreeg zijn tijd en legde aan. Hard schot, maar eigenlijk te centraal. Een zekere Belg redt die wel. Ontploffing, ontlading in het Bernabeu. 

 

Rusten met 1-0, met Real dat zich fysiek liet gelden. Gundogan werd door landgenoten Rudiger en Kroos stevig aangepakt. Carvajal zwierde

Grealish tegen de boardings en probeerde er nog een rode kaart uit te puren.
Leepheid en kracht voorlopig aan de champagne.

De Bruyne redt

Wie hoopte op meer open voetbal na rust, kwam er bedrogen uit. City ging dan wel meer hangen, Real had iets meer dreiging maar de tweede 45 begon zonder kansen. 

 

Een match zonder wereldsave van Courtois, dat leek hij niet te kunnen aanvaarden. Bernardo Silva loodste in een zware, intense wedstrijd dan toch eens zijn ploegmaat De Bruyne erdoor. Vingertoppen tegen de bal, de netten schoon. Of toch.

 

Want op het moment dat City eigenlijk geen doorgang leek te vinden, stond één man op. Op een aflegger ging De Bruyne eraan staan, en vlamde erop los. Geen sterfelijke ziel die die bal redt, dus ook niet Courtois. Kijkt u maar hieronder.

 

De nadruk kwam na het doelpunt bij Madrid te liggen, dat heel de wedstrijd het gevaarlijkst was. Valverde en Vini Jr dolden met hun tegenstanders, zonder vervolg. Kroos gooide een vrije trap naar de tweede paal, waar Benzema op Ederson kopte.

 

Niemand had problemen met een gelijkspel, al zocht Madrid ook in de absolute slotfase het meest naar een doelpunt. De ingevallen Tchouameni wilde zelf een wereldgoal maken en twee minuten voor tijd zette hij Ederson als laatste aan het werk vanop een leuke afstand. Niet de eerste de beste natuurlijk, die Braziliaan.

 

Met 1-1 gaan we vol spanning naar het Etihad in Manchester. Madrid liet zich de kroonjuwelen niet bestelen, de geldkoffers van City moeten thuis het werk afmaken.

Gerelateerd:

Fase per fase

90+5'

Einde op gelijkspel

Artur Soares Dias blaast voor het laatst op zijn fluit. Na een achterstand in de eerste helft klom City terug naar een gelijkspel dankzij een bliksemschicht van Kevin De Bruyne. De buitenkant van zijn rechter houdt alle kansen open voor de terugwedstrijd in Manchester, in The Etihad Stadium. Tot dan!

90+4' tweede helft
90+1'

Vini vroemvroem

Vinicius loopt van Kyle Walker weg als ware hij een kegeltje en verstuurt Camavinga. Die wil het zelf doen, maar stuit op Stones. Wat een flank.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Tchouameni wil ook eens trappen en daar moet Ederson echt bij de pinken zijn. Het is niet volledig in de haak, maar wel echt stevig trapje. 

90'

Carvajal risicovol

Carvajal haalt lelijk uit naar de vrije Grealish, maar raakt de winger niet. De pass van Grealish vindt daarna geen ontvanger, weer goed afgesneden door Madrid. Ondertussen spanning, met Madrid dat het meeste aanspraak maakt op de overwinning.

87'
wissel
Real Madrid
87'

De focus bij City verdwijnt, rond hun eigen zestien blijven de fouten zich opstapelen. We weten dat de druk van Real immens kan zijn, zo roepen ze het over zichzelf af.

86'
Manchester City
83'

Wapenstilstand?

En nu voor de klassieke laatste tien minuten van een match. Weinig diepgang nog, beide ploegen lijken blij met de puntendeling. We kunnen niet heel de match intens blijven.

82'

Tien minuten voor het einde zien we onze eerste wissel. Madrid haalt Rodrygo, na een sterke match, naar de kant. Asensio pakt zijn plek. Tchouameni staat ook klaar.

82'
wissel
Real Madrid
79'
79'

Ederson pakt

Hier komt dan toch de reactie van Real. Voorzet van Kroos, met Benzema aan de tweede paal. Hij kan koppen, maar Ederson zit er goed tussen.

76'

Pana Valverde

Fede Valverde zet de poorten tussen de benen van Akanji open en vervolgtzijn route naar de zestien. Zijn trek achteruit is niet scherp genoeg, Ruben Dias werkt weg.

73'

Even voor het duel in het duel: Rudiger en Haaland knokken erop los. In de eerste helft was de Duitser nog onbetwist, maar hij moet nu ook een fout maken om Haaland af te stoppen. Kan City het tij verder keren nu? De ruimtes worden groter.

72'

Alaba probeert het met zijn linker, kan dat normaal ook. Ederson mag zwaaien naar de bal.