Ga naar de inhoud
UEFA Champions League
speeldag 1

Moest goal De Bruyne afgekeurd worden? "De bal ging duidelijk buiten in de opbouw"

 di 9 mei 2023 23:54
" "
In de opbouw kon Benardo Silva de bal niet binnen de lijnen houden.

Real Madrid zit met een wrange nasmaak in zijn mond. Lang leek het op weg naar een zege tegen Manchester City, tot Kevin De Bruyne de gelijkmaker binnenpegelde. Een goal die eigenlijk niet mocht vallen, omdat de bal buiten ging, zo oordeelt coach Carlo Ancelotti. "De VAR moet dit soort situaties onder controle hebben", klinkt het.

"Er waren een paar onfortuinlijke zaken in de aanloop naar de gelijkmaker", zegt Thibaut Courtois na afloop van de halve finale.

 

De kanonskogel van Kevin De Bruyne moest hij uit zijn net grabbelen, maar dat was niet voor het eerst dat een bal buiten de lijnen ging. In de opbouw kon Bernardo Silva het leer niet binnenhouden aan de zijlijn.

 

De Qatarese rechtenhouder BEIN Sports haalde de virtuele trukendoos boven om uitsluitsel te brengen. Technologie waarover de VAR tijdens de wedstrijd niet beschikte.

 

Real-coach Carlo Ancelotti had de beelden al gezien en kon de beslissing om door te laten spelen niet begrijpen. "De bal was duidelijk over de lijn. De technologie bevestigde dat. Dus ik snap niet waarom de VAR niet ingreep. Ook de scheids was niet altijd even alert vanavond."

Het is jammer dat we thuis niet konden winnen en met een beter gevoel naar Manchester kunnen trekken.

Thibaut Courtois

"Er was ook een fout op Kroos die niet gefloten werd, vlak ervoor moesten we ook een hoekschop krijgen...", vult Courtois aan.

 

"Dat heeft de dynamiek wel veranderd, maar dat is ook deel van voetbal. De scheidsrechter kan niet altijd de juiste beslissingen maken", sluit de nationale nummer 1 het hoofdstuk af. 

 
"Al bij al heb ik van de wedstrijd genoten. Je voelt de spanning en adrenaline door je lichaam gieren. Het is jammer dat we thuis niet konden winnen en met een beter gevoel naar Manchester kunnen trekken."

 

Bonus of niet: volgende week valt het doek voor City of Real. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: