Ga naar de inhoud

Oliver Naesen wuift Greg Van Avermaet uit: "Nu ga ik vaker alleen moeten trainen"

 do 4 mei 2023 09:16
Greg Van Avermaet en Oliver Naesen
Greg Van Avermaet en Oliver Naesen koersen nog even samen.

Voor Oliver Naesen wordt het wennen. Hij moet vanaf volgend jaar voort zonder zijn mentor Greg Van Avermaet. De olympische kampioen van 2016 kondigde gisteren het einde van zijn carrière aan.

"Ik wist het ook niet heel lang", reageert Oliver Naesen op het afscheid van zijn ploegmaat en trainingsmakker Greg Van Avermaet. "Ik wist wel dat hij na de klassiekers de knoop ging doorhakken."


"De kans was reëel dat hij zijn laatste seizoen aan het rijden was. Veel hebben we er niet over gepraat. Het was een moeilijk onderwerp."


"Greg zat ook niet in de put na het voorjaar", gaat Naesen voort. "Zo zit hij niet in mekaar. Na een zege zal Greg ook niet in een euforische stemming verkeren."

Veel hebben we niet over zijn afscheid gepraat. Het was een moeilijk onderwerp.

Oliver Naesen

"Greg heeft er veel kapot gekregen"

Oliver Naesen en Greg Van Avermaet maken deel uit van de trainingsgroep De Parelvissers. "Trainen doet hij nog altijd met de volle goesting", weet Naesen uit ondervinding. 

 

"Greg blijft de renner die er op het einde nog een klimmetje bij doet. Hij is er altijd bij. En hij heeft er een paar kapot gekregen. Mij ook", lacht hij.


Toch gaat Naesen hem missen. "Zeker. Ik ga vaker alleen moeten trainen."

Greg Van Avermaet
Oliver Naesen: "Greg blijft de renner die er op het einde nog een klimmetje bij doet."
Gerelateerd: