Ga naar de inhoud

"Luca Brecel mag nog niet tevreden zijn: hij is in staat om het WK te winnen"

 do 27 april 2023 06:36
Luca Brecel
Vanmiddag om 14 uur begint Luca Brecel aan de halve finales op het WK snooker in Sheffield (Eng).

De superlatieven vlogen gisteren in het rond na de spektakelzege van Luca Brecel (28) op het WK snooker. Commentator en ex-speler Bjorn Haneveer vindt die lofzang terecht, maar daagt de halvefinalist meteen uit. "Dit is een unieke kans om door te gaan, misschien zelfs helemaal tot het einde", ziet hij.

"Historisch en uniek: die woorden kloppen", zegt Bjorn Haneveer, meervoudig Belgisch kampioen en commentator, na de kwartfinale in Sheffield. Luca Brecel klopte gisteren legende Ronnie O'Sullivan.

 

"Ja, O'Sullivan was niet op zijn best, maar je moet het toch maar doen tegen de GOAT. Het is een waanzinnige prestatie en vooral: het is nog niet gedaan."

 

"Brecel mag hier eigenlijk niet tevreden mee zijn. Dit is een unieke kans om door te gaan, misschien zelfs helemaal tot het einde."

 

Brecel haalde een achterstand op. "Hij haalde zijn beste spel naar boven en won 7 frames in een 70-tal minuten. Fantastisch."

 

"Als Brecel goed is, dan is hij echt goed. En dan maakt het niet uit waar hij speelt: in The Crucible of in Genk."

 

"Brecel laat zich niet beïnvloeden. Dat kan eigenlijk alleen maar als je zo snel en naturel speelt als hij. Hij neemt geen tijd om na te denken en blijft gewoon bij zijn eerste gedacht."

Luca Brecel stuurde Ronnie O'Sullivan naar huis.

"Als je een hele grote speler wil zijn, moet je de finale halen en die misschien zelfs winnen"

Bjorn Haneveer gelooft dus dat Luca Brecel de finale kan bereiken: "Hij is de meest ervaren en hoogst geplaatste speler in zijn halve finale."

 

"Ik acht hem zeker in staat om dit WK te winnen. Brecel is een man van de grote momenten. Ik zou niet verrast zijn mocht hij maandag met de beker naar huis gaan", stelt Haneveer.

 

Dat klinkt niet echt Belgisch. "Als je een hele grote speler wil zijn, dan moet je de finale halen en die misschien zelfs winnen."

 

"Zulke kansen als deze komen er niet elk jaar. Je mag achteraf genieten, nu moet je vol aan de bak."

 

"Ik hoop dat Luca het zelf ziet als een begin en vanmiddag weer met zijn winnaarsmentaliteit aan tafel staat", besluit Haneveer.

 

Vanmiddag om 14 uur begint Brecel aan zijn halve finale tegen de Chinees Si.

Ik zou niet verrast zijn mocht hij maandag met de beker naar huis gaan.

Bjorn Haneveer
Gerelateerd: