Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Veelvraat Pogacar vinkt Waalse Pijl af en denkt al aan Luik: "Ik ben het winnen nog niet beu"

 wo 19 april 2023 16:47
Pogacar pakte zijn twaalfde zege van het seizoen en zijn derde topklassieker van het voorjaar.

Raakt zijn honger ooit gestild? Na de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race was Tadej Pogacar woensdag ook de beste in de Waalse Pijl. "Ik geniet ervan zolang het kan", klonk het bij de winnaar, die al met zondag in zijn hoofd zit. "Met Evenepoel erbij wordt Luik een van de boeiendste races."

Het stond in de sterren geschreven: Tadej Pogacar vervulde woensdag zijn favorietenrol op de Muur van Hoei. "Ik heb alles gegeven op de slotklim, het was super zwaar", sprak hij schijnbaar fris na de aankomst.


"Het is hier een spectaculaire slotklim, maar het teamwerk gaf me een grote boost. Ik heb meermaals gedacht: 'Wat een sterk team heb ik.' De jongens gaven me zoveel motivatie."

Geen enkele ploeg hielp ons in de finale, maar alles liep volgens plan.

Tadej Pogacar

"Op twintig kilometer van de streep begon het al erg nerveus te worden, maar het team deed het erg goed om me vooraan te houden. Op een moment kwam ik zelfs bijna ten val, het was echt hectisch."


Het voorbereidend werk van Team UAE was volgens het boekje. "We moesten al vanaf de voet van de Muur op kop sleuren. Geen enkele ploeg hielp ons in de finale, enkel Ineos een klein beetje. Maar alles verliep volgens plan."

"Luik wordt zondag een totaal andere koers"

De zegeteller van Tadej Pogacar staat dit seizoen al op twaalf stuks. "Maar winnen word ik niet beu", klonk het. "Ik geniet er echt van zolang het kan. Ik ben heel dankbaar dat ik zulke goede benen heb."

 

Zondag volgt met Luik-Bastenaken-Luik het sluitstuk van het klassieke voorjaar. Pogacar, die het monument al eens won, is wellicht opnieuw topfavoriet, al staat straks ook de wereldkampioen uit Schepdaal aan de start in Luik.

 

"Luik wordt een andere wedstrijd met langere beklimmingen, terwijl ik heel dit seizoen al op korte klims heb gereden. Maar ik voel me nog steeds goed."

 

"Of ik opnieuw de topfavoriet ben? Met Remco (Evenepoel) die terugkomt vanop hoogte en nog enkele andere jongens, wordt het sowieso een van de boeiendste races van het seizoen."

Remco komt terug vanop hoogte, Luik-Bastenaken-Luik wordt een van de boeiendste races.

Tadej Pogacar
Gerelateerd: