Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De Belgen na de Waalse Pijl: "Er zal wel een dag komen dat Tadej Pogacar zich minder voelt"

 wo 19 april 2023 17:03
Tadej Pogacar was nog maar eens heer en meester.

Ook op de Muur van Hoei stond iedereen in de schaduw van Tadej Pogacar. De Belgische blikvangers op de loodzware finish gaven hun visie. "Het wordt zondag een lange finale in Luik: mooi voor de kijker, pijnlijk voor de rest van het peloton", was hun voorspelling. 

Tiesj Benoot (7e): "Ik heb sterretjes gezien"

Tiesj Benoot: "Aleksej Loetsenko nam me in de sandwich bij de voet, maar dat is koers. Het kostte me plekken, maar ik heb nog vrij veel renners opgeraapt. Ik word 7e en dat is zeker richting zondag een goed resultaat. Die koers ligt me beter. Dit is specialistenwerk en ik mag trots zijn tussen deze namen."

 

"De versnelling van Tadej Pogacar? Die heb ik niet gezien. Ik heb vooral sterretjes gezien. Misschien is de terugkeer van Remco Evenepoel zondag in ons voordeel, al vrees ik ervoor. Ik denk dat ze allebei zullen koersen. Het wordt een lange finale in Luik: mooi voor de kijker, pijnlijk voor de rest van het peloton."

Maxim Van Gils (8e): "Ik had hier zeker voor getekend"

Maxim Van Gils: "Ik ben zeker tevreden. Dit was mijn eerste Waalse Pijl en ik had niet de beste benen, maar vooraf had ik hier zeker voor getekend. Ik zat niet goed bij de voet, maar 8e is heel mooi. Dit geeft me vertrouwen om volgend jaar weer naar hier te komen."

Quinten Hermans (19e): "Zat ideaal, maar ziekte is jammer"

Quinten Hermans: "Ik was nog niet volledig hersteld van mijn ziekte, maar dit was zeker niet slecht. Ik had nog wat ademhalingsproblemen, maar de ploeg deed het uitstekend. Ik ben nog nooit zo goed naar de Muur gegaan. Jammer van die ziekte, anders zat ik ideaal om er iets moois van te maken."

 

"Tadej Pogacar? Hij reed heel indrukwekkend door het peloton. Maar we moeten blijven knokken en we mogen de moed niet laten zakken. Er zal wel een dag komen dat hij zich minder voelt. Zondag? Hopelijk voor ons."

Louis Vervaeke (gegrepen aan de voet): "We zijn in vorm na hoogtestage"

Louis Vervaeke: "We wilden een harde koers in de laatste ronde. Het is bijna onmogelijk om weg te rijden, maar Tadej Pogacar had weinig ploegmaats na de voorlaatste passage over de Muur. Ik dacht dat er iets mogelijk was, maar er waren te weinig renners meegeschoven."

 

"Dat we in orde zijn na de hoogtestage? Het was een hele goeie stage met een goeie groep. We hebben vooral niet te veel getraind. We zijn in vorm en dat hebben we getoond."

Waalse Pijl klassement

naamresultaatploeg
1
Tadej Pogacar
4:27:53
UAE Team EmiratesUAD
2
Mattias Skjelmose
+0
Trek - SegafredoTFS
3
Mikel Landa
+0
Bahrain VictoriousTBV
4
Michael Woods
+3
Israel - Premier TechIPT
5
Giulio Ciccone
+3
Trek - SegafredoTFS
6
Victor Lafay
+3
CofidisCOF
7
Tiesj Benoot
+3
Jumbo - VismaTJV
8
Maxim Van Gils
+3
Lotto - DstnyLTD
9
Romain Bardet
+3
Team DSMDSM
10
Warren Barguil
+3
Team Arkéa - SamsicARK
Gerelateerd: