Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lotte Kopecky: "Nooit verwacht dat ik zo zou winnen, dit is speciaal"

 zo 2 april 2023 18:04

Niets aan te doen. Dat is de conclusie na een imposante prestatie van Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen. "Waar ik de kracht haal in deze moeilijke periode? Die vraag heb ik mij zelf ook al vaak gesteld."

Vorig jaar kon Lotte Kopecky nog wat profiteren van brommer Annemiek van Vleuten in de finale, deze keer deed ze het helemaal op eigen kracht.

 

"Ik had nooit verwacht dat ik het op deze manier zou doen. Dit is speciaal."

 

"Het was vooral heel erg lastig. De Koppenberg lag er superglad bij en ik moest even voet aan de grond zetten. Daarna heb ik getwijfeld of ik wel zou doorgaan."

 

"Marlen Reusser (haar ploeggenote) voelde zich niet zo goed en zo bleef ik uiteindelijk alleen over met Silvia Persico. Met haar wil je zeker niet naar de finish, dus ik wou er zo snel mogelijk vanaf."

 

SD Worx deelde weer de lakens uit en heeft zowat alle grote koersen dit seizoen al gewonnen. "We waren weer 1-2. We kunnen spreken van een perfecte dag."

 

Kopecky zelf kende een moeilijke periode, met de dood van haar broer Seppe. "Waar ik de kracht vandaan haal om toch door te gaan met trainen en koersen? Die vraag heb ik mij zelf ook al vaak gesteld. Maar het lukt."

Bekijk de andere reacties:

Gerelateerd:

Uitslag Ronde van Vlaanderen (vrouwen)

naamresultaatploeg
1
Lotte Kopecky
in 4u05'58"
2
Demi Vollering
op 36"
3
Elisa Longo Borghini
4
Silvia Persico
5
Katarzyna Niewiadoma
6
Juliette Labous
7
Marlen Reusser
8
Shirin Van Anrooij
op 44"
9
Anna Henderson
op 2'40"
10
Arlenis Sierra
op 3'38"