Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Weer geen Belgische zege in Dwars door Vlaanderen: "Een gemiste kans"

 wo 29 maart 2023 17:54

Yves Lampaert blijft de laatste Belg die Dwars door Vlaanderen wist te winnen, inmiddels al weer 5 jaar geleden. Ook deze keer visten de Belgen achter het net, al kleurden ze wel de koers. Waar liep het mis?

Duo Alpecin-Deceuninck: "Heb me geforceerd" en "Was verrast"

Jasper Philipsen was met zijn 4e plaats de beste Belg in de uitslag. "Wat ik onthou van deze koers? Dat ik een goed gevoel had, maar dat dit toch een gemiste kans is."

 

"Ik heb mij misschien een beetje geforceerd door aan te klampen op de Kanarieberg. Hierdoor was ik niet mee met de eerste groep op de Trieu (Knokteberg)."

 

Zijn ploegmaat Quinten Hermans was wél mee, maar die was dan weer het slachtoffer van de verschillende koppeltjes in de groep. "Er waren 3 duo's bij, dus het was niet aan mij om vol mee te rijden."

 

"Ik had het gevoel dat ik bergop wel een paar procentjes overschot had. Op het vlakke was het lastiger, dan merk ik toch dat ik een paar kilootjes lichter ben dan die jongens."

 

"Maar ik had nog wel iets over om eventueel te reageren op Laporte. Ik was alleen verrast. Hij was wel héél snel weg."

De Lie: "7e is toch ook niet slecht"

Bij Lotto-Dstny legden ze in de finale al hun eieren in de mand van Arnaud De Lie, maar ondanks al het harde werk slaagden ze er net niet in om hem te laten sprinten voor de zege of een podiumplaats.

 

"Maar 7e is toch ook niet slecht", zegt De Lie met zijn onverwoestbare enthousiasme.

 

"Ik ben 21 jaar, ik vind dat ik een sterke prestatie heb geleverd. En mijn ploegmaten ook. Het was echt uit het boekje."

 

"Alleen was ik net niet sterk genoeg om Laporte en Benoot te volgen. Op de Kanarieberg was het maar 50 meter verschil. Maar ik ben nog jong en het gevoel was heel goed."

Gerelateerd: