Ga naar de inhoud

EK-kwalificatie klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
22
4
2
Oostenrijk
19
8
6
1
1
17
7
3
Zweden
10
8
3
4
1
14
12
4
Azerbeidzjan
7
8
2
5
1
7
17
5
Estland
1
8
0
7
1
2
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0

De grootste 3 revoluties onder Tedesco volgens Eddy Snelders: "Eindelijk weer dynamiek in Duivels"

 wo 29 maart 2023 06:53

Na amper één interlandperiode mag het duidelijk zijn: Domenico Tedesco is Roberto Martinez niet. Onder de nieuwe bondscoach vonden meteen een aantal revoluties plaats. Onze analist Eddy Snelders pikt er zijn drie grootste uit.

Tactisch flexibeler en dynamischer

Leve variatie!

 

Na de 4-4-2 tegen Zweden pakte Tedesco uit met een 4-3-3 in Duitsland. Eddy Snelders juicht toe dat onze nieuw bondscoach zich tactisch flexibel toont.

 

"Het was slim dat hij zich aanpaste aan de tegenstander door er met Mangala een extra voetballende verdedigende middenvelder bij te zetten", vindt onze analist. "Te veel vasthouden aan één formatie werkt niet, leerde het verleden al."

 

Ook de filosofie werd radicaal omgegooid. Geen aanpak meer die uitgaat van balbezit met een geduldige opbouw, Tedesco bracht meteen Red Bull-voetbal met hoge druk en snelle omschakelingen. De goals van dinsdagavond waren schoolvoorbeelden.

 

"Eindelijk zit er weer veel meer dynamiek in deze Duivels", zag Snelders. "Het voetbal is een stuk verticaler dan onder Martinez. Dat past beter bij deze selectie. Hopelijk zien we veel meer van dit soort matchen onder de nieuwe bondscoach."

De Bruyne sleutelfiguur

Niet te negeren: de impact van Kevin De Bruyne tegen Duitsland.

 

Voor het eerst sinds 2019 had de metronoom van de Duivels nog eens een voet in 3 doelpunten. De keuze van Tedesco om de City-ster een rij hoger uit te spelen, kan daar niet los van worden gezien.

 

Volgens Snelders heeft de bondscoach al snel zijn belangrijkste pion in de juiste positie staan: "Onder Tedesco is De Bruyne eindelijk weer de échte sleutelfiguur van deze ploeg", verzekert de analist. "En de spelers rondom hem erkennen dat ook."

 

"Kijk, eigenlijk merkte Wilmots al dat de Rode Duivels twee snelheden hadden die moeilijk te verenigen waren. Enerzijds had je Hazard die meestal vanuit stilstand de actie maakte en anderzijds De Bruyne die een pak dynamischer is."

 

"Martinez heeft in Rusland dan eigenlijk de keuze gemaakt om De Bruyne ondergeschikt te maken aan Hazard, door hem een positie lager te zetten. Nu is hij opnieuw in ere hersteld. Zijn prestatie tegen Duitsland mocht gezien worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jeugd grijpt zijn kansen

"Ik kijk niet naar leeftijden", klonk het bij zijn officiële voorstelling.

 

Wel, Tedesco heeft woord gehouden. Van de veldspelers die gisterenavond bij het laatste fluitsignaal op het veld stonden, was er geen enkele ouder dan 30. De bondscoach trekt voluit de kaart van de jeugd.

 

"Martinez heeft lang vastgehouden aan zijn gekende groep spelers, maar Tedesco zorgde op dat vlak voor een revolutie", aldus Snelders. "Voor hem was dat ook makkelijk: hij hoefde tegenover niemand erkentelijkheid te tonen, iedereen begon voor hem vanaf nul."

 

Snelders oordeelt dat vele "nieuwkomers" ook hun kans met beide handen hebben gegrepen.

 

"Tegen Zweden waren er natuurlijk Lukebakio en Bakayoko. In Duitsland vond ik de tandem Mangala - Onana dan weer heel sterk. Zeker voor rust, want erna liep het iets moeizamer. Faes en Theate bleven achterin eveneens vrij foutloos."

 

"Wie mindere punten scoorde? Alexis Saelemaekers op de linksachter - hij hoort daar echt niet thuis. En ook Leandro Trossard stelde ons toch wat teleur."

Gerelateerd: