Ga naar de inhoud

Tedesco voelt "nieuw enthousiasme" rond Rode Duivels: "Leuk om daar deel van uit te maken"

 di 28 maart 2023 23:58
Domenico Tedesco heeft zijn start als bondscoach van België niet gemist.

Domenico Tedesco is met een perfect rapport aan zijn ambtstermijn bij de Rode Duivels begonnen. De bondscoach was zichtbaar tevreden over het eerste halfuur, maar zag ook werkpunten. "Het had 0-4 moeten staan."

Dat de Rode Duivels maar een handvol trainingen achter de rug hadden? Dat was er in het eerste halfuur tegen Duitsland niet aan te zien.

 

"We wilden moedig starten", verklaarde Tedesco. "We wilden pressen en hen verrassen in de eerste minuten, die intensiteit hadden ze niet verwacht."

 

Toch vond de Belgische bondscoach ook dat de Duivels de zege dan al over de streep hadden moet trekken. "We hadden de match moeten killen. Bij 0-3 of 0-4 is de match al gedaan, nu bleef die open tot het einde."

 

"Er is nog ruimte voor verbetering. In de tweede helft zijn we te laag gezakt, we toonden niet meer zo veel power."

Natuurlijk is het tof als je wint, maar ik wou vooral hoop overbrengen op de spelers en de staf.

Domenico Tedesco

Enkele werkpunten, maar toch was de bondscoach vooral fier, verklapte verdediger Wout Faes. "Tedesco zei dat hij het jammer vond dat we al terug gingen naar onze clubs", klonk het. 

 

"Ik ben inderdaad blij", beaamde de bondscoach. "Dat er een nieuw enthousiasme rond de Duivels hangt? Ik ben blij dat jullie dat ook voelen. Dat is heel belangrijk. Ik voel het ook en het is leuk om daar deel van uit te maken."

 

"Natuurlijk is het tof als je wint, maar ik wou vooral hoop overbrengen op de spelers en de staf. Het Belgische voetbal lag niet onderuit: je kan nu eenmaal verliezen op een WK. De kwaliteit was er, maar soms was er een gebrek aan vertrouwen."

 

Tedesco heeft nu tot juni om de volgende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Estland voor te bereiden. "Ik ga vooral veel matchen bekijken", vertelde hij. "Ik wil jonge talenten, zoals Bakayoko en Lavia beter leren kennen."

Gerelateerd: