Belgische U18 boekt knappe zege tegen Engeland, U21 bijt tanden stuk op tien Tsjechen

vr 24 maart 2023 20:34
De Belgische U21 bereidt zich voor op het EK van deze zomer.

De Belgische U18 heeft in een oefeninterland zijn Engelse leeftijdsgenoten geklopt met 3-0. De U21 kon dat voorbeeld niet volgen: ondanks twintig minuten met een man meer bleef het 0-0.

Na een 2-2-gelijkspel tegen Zwitserland hebben de Belgische voetbalbeloften onder 18 jaar wel de maat kunnen nemen van Engeland in een oefeninterland.

De U18 haalde het met 3-0 dankzij goals van KV Mechelen-aanvaller Enock Agyei, Club Brugge-middenvelder Chemsdine Talbi en AA Gent-buitenspeler Malick Fofana.

Zondag spelen ze nog tegen Kroatië.

De U21 kon zijn oefeninterland tegen Tsjechië dan weer niet winnen. Ondanks een rode kaart voor de Tsjechische aanvoerder Filip Kaloc in de 68e minuut, kon de ploeg van Jacky Mathijssen geen kansen creëren. Het bleef bij 0-0.

Maandag volgt nog een tweede vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan. De Belgische beloften bereiden zich voor op het EK U21 van deze zomer in Georgië en Roemenië (9 juni-2 juli). Daar zijn Nederland, gastland Georgië en Portugal de tegenstanders in de groepsfase.