Ga naar de inhoud

Beloftecoach Jacky Mathijssen over Domenico Tedesco: "Ik zal me aanpassen aan wat hij wil"

 ma 13 maart 2023 19:30
Jacky Mathijssen.

Vrijdag openbaart bondscoach Domenico Tedesco zijn selectie voor zijn eerste opdrachten bij de Rode Duivels. Jacky Mathijssen, coach van de Belgische beloften, zal eveneens aandachtig kijken naar wie de nieuwe T1 oproept. Zijn selectiepolitiek beïnvloedt ook die van Mathijssen, die met de U21 het EK voorbereidt. 

Over 100 dagen gaat het EK voor beloften van start. Jacky Mathijssen, coach van de U21, moet rekening houden met wie bondscoach Domenico Tedesco bij de grote jongens laat rijpen.

 

"Ik ben de eerste grote supporter om te zien dat een jongere opkomt en zich laat zien in de A-ploeg", vertelde Mathijssen op een persmoment in Tubeke. 

 

"Dat zal niet veranderen, ook al betekent dit dat hij het toernooi misschien mist."

 

"Het is normaal dat ik de ploeg zo intact mogelijk wil hebben. Maar als de spelers zich op een ander niveau kunnen tonen, is er geen probleem."

Het is aan Domenico Tedesco om te zeggen wat hij wil en ik zal me aanpassen.

Jacky Mathijssen (coach nationale beloften)

De jonge Duivels gaan op stage in Spanje van 21 tot 28 maart. Daar spelen ze tegen Tsjechië (24/03) en Japan (27/03). Wie Mathijssen zal meenemen naar Spanje, hangt deels af van de eerste selectie van Tedesco. 

 

"Ik heb op dit moment een lijst van 40 spelers. Alle U21-spelers staan erop, ook degenen van wie ik weet dat ze er niet bij zullen zijn", lachte Mathijssen, die ook rekening zal houden met de wedstrijden van de U19-ploeg, die aantreedt in een kwalificatietoernooi.

 

Toen Roberto Martinez bondscoach was van de Rode Duivels, speelden de beloften in hetzelfde systeem als de A-ploeg. "Als de nieuwe coach zegt dat hij hetzelfde wil doen, maar met een ander systeem, zal ik me aanpassen."

 

"En als hij meer flexibiliteit wil, zal ik dat ook doen. Het is aan hem om te zeggen wat hij wil en ik zal me aanpassen."

 

"Ik doe alles wat ik kan om de bondscoach en de spelers te helpen", aldus Mathijssen, die benadrukt dat een "groot deel" van zijn taak erin bestaat "om de spelers voor te bereiden op de Rode Duivels en niet alleen om wedstrijden te winnen".