Ga naar de inhoud
Meest gekozen kopman
rit 9  /  18 - E3 Saxo Classic
  1. Van Aert Wout
  2. Van Der Poel Mathieu
  3. Pogacar Tadej
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wout van Aert: "Compliment dat mensen vinden dat ik de Ronde moet winnen"

 do 23 maart 2023 15:32

Wout van Aert begint morgen aan een belangrijke periode in zijn voorjaar. Hij is een van de kopmannen bij Jumbo-Visma in de E3 Saxo Classic. En wat er daarna komt, is nog belangrijker. "Mensen verwachten dat ik de Ronde en/of Roubaix moet winnen en dat is een compliment."

Geen Hein Vanhaezebrouck in de perszaal van AA Gent vanmiddag, wel Wout van Aert, Tiesj Benoot en Dylan van Baarle. "Wat ik nog weet van de E3 van vorig jaar? Heel veel, denk ik", lacht Van Aert, de winnaar van vorig jaar. "Het was mooi."

 

Het weerbericht ziet er niet meteen rooskleurig uit. "Ik heb deze koers nog niet heel vaak gereden, maar wat ik weet, is dat er sowieso weinig rustpunten zijn. En met de wind in het voordeel in het eerste deel zal het niet stilvallen. Het wordt een lange slooptocht."

 

"Er zal uiteraard naar ons gekeken worden, maar wij kijken ook naar Alpecin en UAE uiteraard."

 

En hoeveel kopmannen heeft Team Jumbo - Visma: "Ik denk dat we met op z'n minst 5 spitsen starten", knipoogt Van Aert naar de omgeving van de persconferentie.

 

Vorig jaar zag Van Aert na zijn winst in de E3 zijn voorjaar toch nog gefnuikt door corona. Zit hij daar nog mee? "Neen, ik ben er niet echt mee bezig. Ik geloof dat ik nog een paar keer aan de start kan staan van de Ronde met mijn beste benen. En dan zal het wel eens meezitten. Die bladzijde van vorig jaar is omgedraaid."

Ik geloof dat ik nog een paar keer aan de start kan staan van de Ronde met mijn beste benen. En dan zal het wel eens meezitten. Die bladzijde van vorig jaar is omgedraaid.

"Een entente tussen Alpecin en UAE? Ben benieuwd hoe ze de prijzen gaan verdelen"

Er wordt misschien te veel gefocust op wat Van Aert nog niet heeft gewonnen? "Misschien wel. Maar dat is ergens ook een compliment. Mensen verwachten dat ik de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal winnen. Daar werk ik ook heel hard voor.  Dus dat is logisch."


Op zijn persconferentie kreeg Van Aert ook nog een paar vragen over Milaan-Sanremo. "Als ik de beelden terugzie, zat ik misschien iets te ver bij het begin van de Poggio. Maar Mathieu van der Poel stak er wel bovenuit, dus zijn aanval zou moeilijk te pareren geweest zijn."


Nadien klonk het her en der dat Pogacar eventueel Van der Poel zou hebben laten rijden. "Ik zat bij hem en hij reed toch niet traag", lachte Van Aert. "Ik denk dat dus niet. Een entente tussen die twee ploegen? Dan ben ik eens benieuwd hoe ze de prijzen gaan verdelen."

Tiesj Benoot en Dylan van Baarle: "Wordt nog zwaarder door het weer"

  • Tiesj Benoot: "Ik teken meteen voor het scenario van vorig jaar (waar Jumbo-Visma domineerde), maar het is belangrijk dat we weten dat dat niet vanzelfsprekend is. We starten met een plan zoals in het openingsweekend. We spreken een paar punten af waar we de koers in handen willen nemen, maar er is ook ruimte voor intuïtie. Als er iemand van de ploeg wint, is het in orde. Dat dat in de Ronde anders is? Voor jullie moet hij (Wout) winnen, maar in onze ploeg spreken we dat niet zo uit. Flandrienweer morgen? Daar ben ik niet rouwig om. Met veel wind krijg je meteen een lastigere wedstrijd. We zullen daar in het laatste uur de gevolgen van zien."

  • Dylan van Baarle: "Het weer zal het alleen maar zwaarder maken en dat is vaak in mijn voordeel. We mogen de koers niet uit handen geven. Of er afspraken zijn gemaakt? We zullen niet anders koersen dan in het openingsweekend. We starten met 5 jongens die voor de zege kunnen gaan. De sterke mannen zullen sowieso bovendrijven."
Gerelateerd: